duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATEUrsula von der Leyen: Rusia este „cea mai directă amenințare” la adresa...

Ursula von der Leyen: Rusia este „cea mai directă amenințare” la adresa ordinii mondiale. Acest lucru nu trebuie tolerat

Rusia este „cea mai directă amenințare” la adresa ordinii mondiale din cauza invaziei sale asupra Ucrainei, a declarat, joi, la Tokyo, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie AFP citata de BFMTV.

Rusia „este astăzi cea mai directă amenințare la adresa ordinii mondiale din cauza războiului barbar împotriva Ucrainei și pactului său îngrijorător cu China”, a declarat Ursula von der Leyen după întâlnirea cu premierul japonez Fumio Kishida cu președintele Consiliului European Charles Michel.

„Invazia Ucrainei de către Rusia nu se referă doar la Europa, ci zguduie inima ordinii internaționale”, a declarat președintele Comisiei Europene, joi, la Tokyo.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cei doi oficiali europeni s-au aflat joi la Tokyo pentru o rundă anuală de discuții Japonia-UE, de data aceasta având loc în mijlocul conflictului ruso-ucrainean și pe fondul preocupărilor crescânde din Asia cu privire la ambițiile militare ale Chinei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

“Invazia Ucrainei de către Rusia nu se referă doar la Europa, ci zguduie inima ordinii internaționale, inclusiv Asia. Acest lucru nu trebuie tolerat”, a spus Fumio Kishida, al cărui guvern s-a asociat cu sancțiunile occidentale împotriva Moscovei, în special financiar si energetic.

Ce loc pentru China?

Poziția din ce în ce mai dură a Beijingului în Asia a fost, de asemenea, pe ordinea de zi, Uniunea Europeană încercând să joace un rol mai important împotriva Chinei.

„Cooperarea noastră în Ucraina este esențială în Europa, dar este importantă și în regiunea Indo-Pacific și dorim, de asemenea, să ne aprofundăm consultările privind o China din ce în ce mai asertivă”, a spus Charles Michel.

„Credem că China trebuie să se afirme pentru a apăra sistemul multilateral de care a beneficiat pentru a-și dezvolta țara”, a adăugat el.

Ursula von der Leyen a spus că UE și Japonia își consolidează cooperarea, inclusiv lansarea unui parteneriat digital, o premieră pentru Europa, care se va concentra pe competitivitate și securitate în acest domeniu.

Ea a adăugat că cele două părți vor lucra, de asemenea, pentru „diversificarea și consolidarea” lanțurilor lor de aprovizionare.

“Este important pentru că există materiale și tehnologii care au devenit esențiale pentru economia noastră și viața noastră de zi cu zi, cum ar fi semiconductori, de exemplu. Trebuie să ne putem baza pe lanțuri de aprovizionare de încredere”, a subliniat ea, conform mariustuca.ro.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

  1. Cenzura ,arma neputintei.Sunteti atat de patrioti ca ati ajuns sa o periati pana si Ursula.La revedere ,toti sunteti o apa si un pamant .

  2. Adica a ordinii stabilite de ei in care dreptatea nu e pentru catei, mai ales cei din Estul Europei ci pentru dulaii de pe malurile Atlanticului.Nici acum nu e clar?

  3. Doamna Ursula, așa i-a zis Cîțu, e încuscrită cu cel mai bogat om din Rusia țaristă pe la sfîrșit de sec 19 început de sec 20, baronul Ludwig Knoop. Nici el nu era german.
    E încuscrită cu proprietari de sclavi din SUA și alte elite din Europa. E din familie hanseatică de mari comercianți, bancheri, colectori de taxe și alte meserii specifice omului de rînd.
    A ajuns unde a ajuns pe merit, a învățat bine. În ranița fiecărui soldat se aflâ bastonul de mareșal; nici Napoleon n-a fost bogat. Ajungi cel mai mare dramaturg ca fiu de morar analfabet nu ca pseudonim sub care semnau vreo cinci de la curtea reginei. Faptul că taică-su a fost de la începuturile UE dintre cei ce trag sforile n-a atîrnat nici cît un bob de nisip.
    M-aș fi așteptat ca aceste nimicuri, bîrfe fără însemnătate, despre doamna Ursula să vină de la dușmanul rus. Nici vorbă, o urăsc întratît că n-o pot vorbi nici de rău nu c-ar fi în același pat; sînt de pe wiki fr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate