marți, iulie 23, 2024
ACTUALITATECum coordona Cristina Guseth, alături de procurori DNA și jurnaliști apropiați de...

Cum coordona Cristina Guseth, alături de procurori DNA și jurnaliști apropiați de USR, strategia de discreditare a judecătorilor incomozi: Dacă nu este deloc (…) în presă, asta face ce vrea

Mai multe interceptări dintr-un dosar de corupție au scos la iveală stenograme privitoare la modul în care funcționează relația dintre anumiți actori pentru discreditarea judecătorilor, scrie PS News.

Cristina Guseth, șefa Freedom House Romania, organizație finanțată de George Soros, era cea care, pe un limbaj licențios, comanda articole în presă prin care se făcea o campanie negativă în cazul de față împotriva judecătoarei Lia Savonea. Printre cei menționați în discuție se numără jurnaliștii Ionel Stoica, Alex Costache, Virgil Burlă și Liviu Avram. Aceștia se aflau în contact cu procurorii DNA Cristian Ardelean și Alexandra Lăncrănjan, membri ai unor ONG-uri de magistrați, organizații apropiate/ sprijinite de Freedom House.

Potrivit stenogramelor, Cristina Guseth a solicitat discreditarea judecătoarei, spunând despre aceasta că „dacă nu este deloc f… (cuvânt licențios) în presă, asta face ce vrea”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Cristina Guseth, o apropiată a Monicăi Macovei și a Laurei Codruța Kovesi, a fost propunerea lui Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Justiției. De asemenea, Guseth este o apropiată a USR alături de lideri ai ONG-urilor Active Watch (Mircea Toma, acum membru CNA din partea USR) și Vedem Just (înființată de judecătorul Cristi Dănileț). În cadrul Active Watch (fosta Agenție de Monitorizate a Presei) a activat și partenera de viață a liderului USR Cristian Ghinea. Active Watch este coordonată acum, după retragerea lui Mircea Toma, de Liana Ganea, sora partenerei lui Ghinea.

În discuții este menționat jurnalistul Alex Costache, cel care este un apropiat al procurorilor DNA încă din perioada în care a livrat TVR caseta flagrantului ministrului Decebal Traian Remeș. În prezent, Alex Costache activează la site-ul g4media al lui Dan Tăpălagă, fostul consilier al Monicăi Macovei, dar și în echipa știrilor TVR.

Liviu Avram este redactor-șef adjunct al ziarului Adevărul, iar jurnalistul Ionel Stoica este în prezent angajatul Primăriei Sector 1 și consilier al primarului USR Clotilde Armand. Virgil Burlă colaborează cu Radio Europa Liberă.

Interceptările apar în dosarul deschis de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pe numele foștilor procurori DNA Ciprian Man și Cristian Ardelean. Pe 31 mai 2019, procurorii Secției Speciale au obținut un mandat de supraveghere tehnică, iar pe 5 iunie 2019 au reușit să intercepteze convorbirile telefonice dintre procurorul Cristian Ardelean și șefa ONG-ului Freedom House, Cristina Guseth.

„Da mă, da să scrie Ionel (n.r. Ionel Stoica) da să scrie Ionel și să spună că la asemenea amploare ea își bate joc și îl trece cum vrea ea, iar dacă nu este deloc f***** în presă, asta face ce vrea ea“, spune Cristina Guseth la un moment dat, cu referire la judecătoarea Savonea.

„Păi putem invoca, dar ajutați-ne și voi să invocăm și facem și noi, am vorbit și cu Liviu Avram ca să agit lumea“, mai spune Guseth la un moment dat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. Fomishtii lu Soros. Guseth, batoza lancranjan, Costache care a inghitit bani si se cak ideologie, liviu abram moldovianu de la Adevaru care ar vindeo pe ma-sa ptr o finantare groase. Ce specimene sia luat moshi in traista. Scirba cuprinde romanicka

  • “ghidu” ala in sine e un manual de cenzura,
   vezi art.53

   gushetz si restu’ hienelor au inteles ca e vb. de cashcaval:
   -“elaborarea” ghidului s-a facut pe 24 de milioane de lei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Imixtiunea presei in justiție la nivel direct (prin colaborări in ONG-uri cu magistrații) sau indirect (prin linșaj coordonat de presă) este tipic bananieră, asta au făcut americanii sub umbrela luptei anticorupție: au folosit judecătorii racolați, presa și ONG-urile să iși ducă lupte politice cu partidele opuse.

  Dacă vezi că și ONg-urile și presa aia sunt finanțate de Freedom House, Soros sau ambasade, înțelegi rapid că schema este colonială: ambasadorii sunt guvernatori iar mercenarii de presă și ONG -uri sunt mercenarii locali , colaboraționiștii regimului, care iau bani, funcții și privilegii din slujirea hegemonului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE