OPINIICum a devenit Nicușor Dan inamicul public numărul 1

Cum a devenit Nicușor Dan inamicul public numărul 1

În România, ca să fii urât și batjocorit din toate direcțiile trebuie să fii nealiniat. Asta înseamnă să nu asculți de comenzile unora, să nu joci așa cum îți cântă alții, să refuzi să scrii după dictare, să nu proptești într-o funcție pe Icsulescu de la partidul Z, să oprești cu bună știință fabricile de bani ale politicienilor sau să îndrăznești să te opui într-un fel sau altul noilor ideologii globaliste.

Pe toate astea le-a făcut Nicușor Dan în cele 9 luni de mandat. S-a apucat să desființeze companiile municipale înființate de Firea, care căpușau bugetul primăriei. A început să plătească datoriile moștenite de la vechea administrație. A redeschis lucrările la Pasajul Doamna Ghica, la șoseaua de centură și a început lucrările de reabilitare la sistemul de termoficare. În general a făcut lucruri fără vizibilitate imediată, drept pentru care a fost catalogat drept incompetent, leneș, hoț, fripturist etc.

Propaganda venită în special dinspre gașca Firea care nu acceptă nici în ziua de azi că a pierdut alegerile, e violentă și caută să terfelească imaginea actualului primar. Recent a apărut în spațiul public o poză cu Dan pe plajă. Cu barbă, în bermude, cămașă și în șlapi.

Comentariul suna cam așa: „hal de primar, priviți cum arată. Ce lipsă de respect față de cetățeni!” De parcă pe plajă, dacă e primar, ar fi trebuit să stea la costum și cravată. Nu există săptămână în care justițiari din presă să nu-l batjocorească. Cristache de la TVR care în 4 ani n-a atins-o pe Firea nici macar nu o floare e permanent indignat de starea capitalei. Cornel Nistorescu scrie realmente cu spume la gură contra lui Dan. Batjocura la adresa primarului e nelipsită din Evenimentul Zilei care în campania de anul trecut a susținut puternic duetul Firea-Tudorache. România Tv, Antena 1 si 3, unde Firea era și este ca acasă, îl bombardează în continuare pe Dan, șamd. Practic nu există instituție de presă care să nu-l fi târât prin mocirlă pe Nicușor Dan. Câteodată stai și te întrebi de unde atâta ură și atâtea dejecții.

Pe lângă atacurile venite dinspre presa care are interesele ei, Dan mai are de suportat și asalturile politicienilor și ong-iștilor. Primul mare șoc provocat de Dan a venit în primăvară când a anunțat că CGMB suspendă PUZ-urile de sector. El ar fi vrut pe o perioadă mai mare de 1 an dar supus unui asalt violent dinspre spectrul politic, a redus suspendarea la 1 an.

Oricum, o mare lovitură dată speculatorilor imobiliari, printre care se află numeroși politicieni din toate partidele, ziariști, vedete de televiziune, avocați, notari, oameni cu bani și influență. Prin suspendarea PUZ-urilor a oprit, temporar cel puțin, distrugerea orasului din punct de vedere urbanistic. Pentru prima oară în istoria postdecembristă, un primar a avut curajul să se ia de piept cu mafia imobiliară. Rezultatul ? O Dunăre de dejecții s-a scurs în capul său în doar câteva zile. Inclusiv Violeta Alexandru, șefa PNL București la acea vreme, s-a arătat indignată de suspendarea PUZ-urilor. Drept urmare, Nicușor Dan a fost transformat într-un sac de box. S-a profitat și de faptul că nu are expunere în presă, spre deosebire de Firea care înainte de alegeri a pompat bani mulți sub formă de contracte de publicitate în contul multor prăvălii de presă. Toți îl înjură în cor pe Dan dar nimeni nu are minima decență de a-l întreba dacă înjurăturile alea au vreo justificare. Premierul Cîțu a tras și el niște gloanțe către Dan. La fel și prefectul USR-ist al capitalei. Consilierii USR din PMB îl urăsc sincer pentru că nu joacă după cum vor ei.

Până astăzi eram tentat să spun că Nicușor Dan și-a făcut mulți dușmani și e urât de mulți dar începând de azi pot spune fără teama de a greși că Dan a devenit inamicul public numărul 1. După stoparea PUZ-urilor, adică a urbanismului salbatic din care se hrăneau toate partidele, acum a îndrăznit să se ia de piept cu LGBTQ! Să nu fii de acord în ziua de azi cu LGBTQ e ca și cum în anii ’50 ai fi scuipat pe portretul lui Stalin. Ei bine, Dan a avut curajul să anunțe că el nu aprobă marșul comunității gay. E pentru prima dată în cei 15 ani de când acest marș se ține în capitală, când un primar spune „nu”. Motivele nu mai au nici o importanță. Le găsiți peste tot, inclusiv pe site-ul PMB. Ceea ce surprinde e curajul lui Dan. Astăzi, orice opoziție față de această ideologie, orice dezacord, în cel mai bun caz te transformă într-un paria. În țara în care șeful statului îi numea pe susținătorii familiei „niște fanatici religioși” și unde se face propagandă pentru introducerea educației sexuale în școli împotriva voinței părinților, un primar refuză să aprobe parada gay!

Și atunci mă poate contrazice cineva dacă spun că Nicușor Dan a devenit inamicul public numărul 1? Și poate cel mai așteptat și potrivit primar pentru București, după decembrie 1989.

În orice caz, cel mai curajos. Iar curajul merită respect. Întotdeauna.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Absolut incredibil cum ati ajuns sa pupati mana USR si chiar sa-l elogiati pe “tovarasul” (unul din multi asemeni lui).

    • Dacă un o opinie se cheamă „pupat mâna” USR, cum se cheamă a sta în cea mai progresistă țară din Europa, Suedia? Poate veștile ajung mai greu acolo, dar Nicușor Dan a fost dat afară din USR pentru lipsă de progresism. Chiar nu ști „nimeni” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate