sâmbătă, decembrie 2, 2023
ȘTIRIÎncă doi sfinți români în calendarul ortodox? Mitropolia Banatului îi propune pe...

Încă doi sfinți români în calendarul ortodox? Mitropolia Banatului îi propune pe părintele Ilarion Felea și pe Calistrat Bobu spre canonizare

Părintele profesor Ilarion Felea (foto) și protosinghelul Calistrat Bobu au fost propuși pentru canonizare de către Mitropolia Banatului, informează Basilica.

Argumentele locale pentru canonizarea lor au fost analizate în cadrul şedinţei de lucru din 25 septembrie 2021 a Sinodului Mitropoliei Banatului.

La întrunirea prezidată de Mitropolitul Ioan al Banatului au participat Arhiepiscopul Timotei al Aradului, Episcopul Lucian al Caransebeșului, Episcopul vicar Paisie Lugojanul al Arhiepiscopiei Timișoarei și Episcopul vicar Emilian Crișanul al Arhiepiscopiei Aradului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Argumentele locale au fost prezentate, apoi aprobate în timpul şedinţei de sinod şi „vor fi înaintate spre analiză ca propunere de canonizare către Cancelaria Sfântului Sinod”, a declarat la Trinitas TV Pr. Cons. eparhial Ionel Popescu, relevă sursa citată.

Decizia de propunere spre canonizare a pr. Felea vine în contextul în care pe 18 septembrie s-au împlinit 60 de ani de la moartea sa. Pr. Ilarion a fost condamnat de regimul comunist la 20 de ani de temniță pentru „activitate intensă contra clasei muncitoare şi mişcării revoluționare”. Motivul oficial: nu propovăduia așa-zisa „luptă pentru pace”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai multe detalii despre viața părintelui Felea găsim aici.

Protosinghelul Calistrat Bobu(1900–1975) a fost un vestit preot misionar în Banat. Era de loc din Burdujeni (Suceava), iar cu metania din Mănăstirea Sihăstria. În anul 1942 este trimis preot misionar în Banat. Timp de 33 de ani, părintele Calistrat a fost o făclie mereu aprinsă pentru călugării şi credincioşii din Banat. Pentru smerenia şi blândeţea inimii lui, a primit de la Dumnezeu darul vindecării şi al izgonirii duhurilor necurate dintre oameni. Mai multe, aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate