ACTUALITATECriza migranților din Uniunea Europeană: 12 state membre cer construirea unei „bariere”...

Criza migranților din Uniunea Europeană: 12 state membre cer construirea unei „bariere” fizice pentru a soluționa problema. Cum se poziționează România?

Douăsprezece state membre au cerut Uniunii Europene să plătească pentru ca țările să construiască ziduri menite să oprească migrația ilegală, într-o scrisoare trimisă către executivul blocului comunitar, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Cele 12 state europene (Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru) descriu „o barieră fizică” ca „o măsură eficientă care servește interesului întregii Uniuni Europene, nu doar a statelor membre aflate în drumul migranților”.

Este de remarcat faptul că România este singura țară din estul Europei care nu a semnat această inițiativă menită să împiedice abuzurile și să țină sub control tendința abundentă a Orientului apropiat de a migra în UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Lituania, unul dintre semnatarii scrisorii, a decis deja să construiască un gard lung de 508 km la granița sa cu Belarus pentru a opri un val fără precedent de migranți care „lovește” Estul Europei.

Miniștrii din cele 12 țări fac apel la dispoziții mai dure, pe măsură ce Comisia pregătește modificări ale Codului frontierelor statelor din spațiul Schengen. Aceștia au spus că în prezent nu există reguli clare cu privire la acțiunile pe care statele membre le pot lua în cazul unui atac hibrid cu un flux mare de migranți ilegali împinși de o țară terță. Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că Uniunea Europeană a primit scrisoarea și va răspunde la aceasta în curând.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. dacă-s ilegali, migranții trebuie respinși, încalcă legea. Nu contează că cîțiva dependenți de etnobotanice de la hotnews nu-s fericiți cu asta, să-i ia la ei acasă propagandiștii

  2. Articol hotnews , România, Croația și Grecia, acuzate că au o strategie de respingere a migranților, dupa cum vedeti migratia din belarus stopata cu garduri si paza armata e ok, cea din sud insa nu trebuie oprita ca nu e cuser.
    Noi sintem la mijloc dar daca Grecia sau Bulgaria va fii criticata ca resping migranti vom avea si noi probleme sper sa faca si ei un mic gard de sute de km ca Lituania si sa puna armata la granita ca Polonia.
    Daca nu avem Dunarea si Marea Neagra un gard greu de trecut daca Romania se opune in nord liniste acolo totul este ok, garduri paza armata drone ce mai sintem linistiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate