ACTUALITATEVIDEO | Dacian Cioloș și-a dat demisia din funcția de lider al...

VIDEO | Dacian Cioloș și-a dat demisia din funcția de lider al USR: Nu iau în calcul să refac vechiul PLUS. Pe mine nu mă face funcția. Ne batem pentru modernizarea României

ACTUALIZARE 19:20: Fostul președinte al USR a oferit primele declarații după depunerea demisiei. Acesta a spus că decizia sa este „firească” și „de bun simț”.

„Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om. Și în USR nu cred că va reuși nimeni, niciun om, nici din afară, să concentreze puterea și de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcție.

Mi-am anunțat azi colegii că am decis să demisionez din funcția de președinte după ce BN a respins planul meu de revitalizare, care decurge firesc din promisiunile mele făcute în campania partidului. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Atâta vreme cât nu am avut în Biroul Național susținere pentru acest plan, am considerat firesc și de bun simț să îmi prezint demisia, pentru că sensul pentru care am candidat la președinția partidului a fost să contribui la modernizarea partidului. (…)

Credința mea este că USR e în continuare o alternativă pe scena politică, o alternativă la extremism. (…) E nevoie de un partid credibil, conectat la societatea modernă. (…) Rămân în continuare în partid și voi căuta cu ceilalți colegi care cred că partidul are nevoie de împrospătare, reconectare la societate și curajul de a-și recunoaște limitele pe care trebuie să le depășească. (…)

Președinte interimar rămâne Cătălin Drulă, până când conducerea partidului va organiza alegeri. (…) Ar fi important să înceapă o dezbatere în partid și legat de modificarea statutului și sper eu ca forța care a ținut partidul viu să nu plece și să rămână să se bată pentru modernizarea partidului. (…)

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

USR trebuie să facă pași înainte pentru a fi adaptat vremurilor, are nevoie de redinamizare din interior. (…) Susținătorilor le transmit că dialogul intern, care ține viu acest partid, poate produce ceea ce și dumneavoastră așteptați – un partid care să se bată pentru modernizarea țării. (…)

USR va trebui să tragă și învățămintele participării la guvernare și să ofere o nouă platformă pentru 2024. (…) Un partid nu poate fi credibil decât în măsura în care are prospețime și capacitate de regenerare în interior. Asta mi-am dorit să facem și nu am reușit. (…)

Vă reamintesc că în vară i-am propus lui Dan Barna să nu candidăm niciunul tocmai pentru a crea condițiile de regenerare în partid. Iată că am ajuns aici, cu o întârziere de câteva luni. (…) Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Fără acea încredere, dar nu mimată, e greu să reușim. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Eu am făcut această propunere de program cu toată bună credința, fără niciun scop în spate. Am cerut un vot cu toată sinceritatea. (…) Nu iau în calcul să refac vechiul Plus. (…) Pe mine nu mă face funcția. (…)

Despre candidatura la prezidențiale: Nu am mai discutat de mult timp despre asta. Explicam că asta presupune un partid puternic și aici avem de lucru, înainte de a vorbi despre candidatură. (…)

Cât am fost președinte nu am făcut deosebiri între foști PLUS, foști USR. Nu e importantă eticheta, ci comportamentul și de-asta cred, printre altele, că trebuie modificat și statutul
Un șofer care nu are volan și se ambiționează să rămână în mașină să conducă e mult mai periculos decât unul care se dă jos și îi lasă pe alții să conducă”, a declarat Dacian Cioloș.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Dacian Cioloș a anunțat luni că se retrage din fruntea partidului USR, în cadrul ședinței Biroului Național al partidului. Funcția de președinte interimar va fi preluată de Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor. Decizia lui Cioloș a fost luată în urma faptului că BN i-a respins propunerile.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totuși, Dacian Cioloș rămâne membru al USR. Acesta chiar i-a urat succes lui Cătălin Drulă la șefia partidului și ar fi declarat în ședința BN că „simte că se erodează”. Dacian Cioloș a fost președinte USR timp de patru luni, după congresul din octombrie 2021.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Ce intelege Dacian Ciolos prin “modernizarea” Romaniei? “Drepturile ” homosexualilor, casatoria intre cei de acelasi sex si alte anomalii scarboase.Asta este programul lui.

  2. Domne ciolos asta e un politician foarte bun. Daca ar trece de partea binelui, ar face treaba excelenta. e 3 clase peste nazistul ala de barna. Pacat de el ca si-a vandut sufletul necuratului, dar atata timp cat e in viata are sanse de indreptare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate