ACTUALITATECornel Nistorescu: Iohannis și Cîțu inventează un pericol imaginar, antisemitismul în România,...

Cornel Nistorescu: Iohannis și Cîțu inventează un pericol imaginar, antisemitismul în România, doar pentru a-și conserva puterea

Jurnalistul Cornel Nistorescu critică, într-o analiză publicată pe siteul pe care-l conduce, demersul unui consilier de-al premierului Cîțu, de a „pârî” România în străinătate, pe motiv că ar fi „antisemitism” în țara noastră.

Este vorba despre deputatul Alexandru Muraru, fratele ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru.

Nistorescu spune că lectura acuzațiilor aduse de Alex. Muraru este de natură să îngrozească țările civilizate și să arunce o pată asupra României. El notează că „pericolul” antisemitismului din România este inventat pentru ca președintele Iohannis și premierul Florin Cîțu să-și păstreze puterea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Lectura acuzațiilor scornite ca un răsunător semnal de alarmă compus de deputatul liberal Alexandru Muraru, zis și expert în antisemitism și consilier de specialitate al premierul Cîlțu (și el înregimentat ca luptător de ocazie și combatant al antisemitismului) este de natură să îngrozească, să provoace panica și să plaseze România între țările în derivă, amenințate de un val de extremism și antisemitism. Ceea ce este și fals, de rea-credință și antiromânesc în cel mai violent mod. Cîțu și Muraru, inclusiv Iohannis își blamează țara pentru un pericol imaginar doar că sa își conserve puterea”, scrie directorul Cotidianului.

Acesta pune niște întrebări de natură să demonteze acuzațiile consilierului PNL.

„Prin strădania lui Klaus Iohannis (și a celor care îl slujesc) România a devenit un fel de principal pericol antisemit pentru Europa și America de Nord. Grosolană și periculoasă exagerare. Aș zice, chiar inadmisibilă politic, legal și chiar civic.

Cîte sinagogi au fost incendiate în România? Cîte cimitire evreiești au fost devalizate? Cîți evrei au fost bătuți sau dați afară din servicii în țara noastră. Din cîte știu eu, zero, în vreme ce în Franța sau în Italia, în Spania sau în alte țări există nenumărate cazuri și respectivele țări nu sunt considerate antisemite. Cercetează, combat, explică, educă, încearcă să diminueze aceste accente regretabile. Asta mă face să mă întreb dacă nu cumva împingerea României sub o aură antisemită este doar o strategie cretină pentru menținerea la putere a unei găști politice incompetente, sau un plan de achitat despăgubiri sau pur și simplu o încropeală dementă, iresponsabilă de sacrificare a imaginii României?
Amestecarea unor găuri și disfuncționalități din proiectul european cu antisemitismul și cu extremismul pentru a face România responsabilă este iresponsabilitate maximă și ar trebui cercetată penal și condamnată politic”, a scris Nistorescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nistorescu arată că și eticheta de „extremism” pusă pe partidul AUR este falsă și motivată politic.

„Mai rămîne de lămurit antisemitismul și extremismul partidului AUR? Există o plîngere penală, un dosar sau o sentință cu această temă pe seama Alianței pentru Unirea Românilor? Accentele, incoerența, isteria Dianei Soșoacă sunt chestiuni de persoană, nu de partid. De altfel, trompeta cu contrabas a și fost exclusă din AUR. Chiar și comportamentul uneori zăltat, incoerent, de june fascinat că transmite pe Facebook și inundat de greșeli gramaticale și chiar de logică al lui George Simion, indiferent cît de ridicol și de găunos patriotic apare (eu cred că și este, în mare parte!) nu poate fi socotit antisemitism și nici extremism. Împotriva libertăților sexuale, da! Refuzul românilor este destul de clar. Și refuzul nu este numai la George Simion și la AUR. O mare parte din România este oripilată de noile orientări ale politicii americane. Mai este mult pînă cînd românii vor prelua, tolera și accepta noua modă sexuală de peste Ocean, extinsă și într-o parte a politicii Europei?

Nu cumva catalogarea drept extremist și antisemit a partidului AUR este o tehnică de a exploata incoerențele acestei grupări politice și de a-i folosi accentele patriotice împotriva țării noastre?

Nu vreau să închei acest articol fără să lămuresc existența unor exprimări neîngrijite, insinunate, uneori, chiar antisemite în unele comentarii din ziar. Folosesc acest prilej pentru a le cere cititorilor să își reprime asemenea izbucniri. Nu le acceptăm. Dacă le prindem, le ștergem. Ne descalifică pe toți. În același timp, sunt obligat să mă întreb dacă nu cumva asemenea porniri reprobabile nu vin și din insistența cu care vînătorii de antisemiți și antisemitisme caută cu lupa vinovați și pericole inexistente? Și astfel comit excese?”, a încheiat jurnalistul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

 1. Deci…fix astia produc antisemitismul, nu AUR sau nu stiu cine.

  Cei care se folosesc de subiectele sensibile, emotionale in mod cinic, de genul ” a fost nevoie sa moara oameni”…
  Cat de disperati tb sa fie.
  Mai intai cu acuze de semnaturi false, apoi cu partid antisemit, xenofob, extremist. Apoi cu partid anti-vaccinist (vezi Catu recent)…

  Asta imi aminteste de serile cu Sf Maslu, cand mai exorciza pe cate unul si reactiona ba la o rugaciune, ba la niste aghiazma…

  Asa si astia..
  Acum, cand au inceput sa intre in ei, urla ca din gura de sarpe ca li se dau pe fata matrapazlacurile si le ies tresele la iveala..

  Biacs!

  • Am citit recent prologul de la Nicolae Filimon – Ciocoii vechi si noi.
   Va invit si pe voi sa il cititi. Sa vedem daca recunoasteti pe cineva din descrierea de acolo…

 2. Jocuri politice si de propaganda pai USL a fost tot timpul cu cei mai rai acum insa AUR e bun sa vedeti ca dupa ce trece tot circul iarasi USR o sa incepata ca URS e partid legional si antisemit .Pe nimieni nu interseaza de fapt toti incerca sa obtina ceva daca AUR acepta e bun daca nu, nu.

 3. “Asta mă face să mă întreb dacă nu cumva împingerea României sub o aură antisemită este doar o strategie cretină pentru menținerea la putere a unei găști politice incompetente, sau un plan de achitat despăgubiri sau pur și simplu o încropeală dementă, iresponsabilă de sacrificare a imaginii României?”
  Sau varianta D: toate cele de mai sus, pe sub croială cu eterna tactică psihologică învățată de a arunca acuze absurde, ca omul de bun simț să-și modifice instinctiv și subconștient comportamentul ca să se dezvinovățească și să-ți demonstreze că greșești. Dovadă și nevoia de a preciza că se moderează unele comentarii. Nu se specifică concret care ar putea fi considerate problematice, ceea ce-i important fiindcă antisemitism a ajuns deloc întâmplător cuvântul magic de stop-joc pentru a opri orice direcție neconvenabilă a discuției. Care direcție se lărgește pe măsură ce lumea cedează și o ia de bună, deci de unde înainte nu aveai voie să te întrebi niște lucruri, între timp lista de verboten s-a mărit. Desigur, nimic suspect aici, altfel ar fi insinuant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate