ACTUALITATEPeste 60% din cadrele medicale din județul Suceava refuză să fie vaccinate

Peste 60% din cadrele medicale din județul Suceava refuză să fie vaccinate

Peste 60% dintre medicii, asistentele și infirmierele din județul Suceava nu doresc să se vaccineze, din cele 8.000 de cadre medicale din județ fiind vaccinate doar 150 până în prezent, anunță Adevărul.

„Deocamdată avem un procent de 30% – 40% din rândul cadrelor medicale care doresc să se vaccineze.  Este începutul campaniei şi sperăm ca acest procent să crească”, a declarat șeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Dinu Sădean, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat că în județul Suceava există aproximativ 8.000 de cadre medicale.

Pe de altă parte, în judeţul Suceava funcţionează 300 de unităţi farmaceutice cu 500 de farmacişti. Preşedinta Colegiului Farmaciştilor, Doiniţa Cocriş, a spus că doar 182 dintre colegii săi şi-au exprimat intenţia de a se vaccina, informează Adevărul.

Suceava a primit 250 de doze de vaccin anti-COVID-19. Duminică, 27 decembrie, s-au vaccinat 50 de persoane, iar a doua zi, luni, 28 decembrie, s-au vaccinat alte 100 de cadre medicale.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...