ACTUALITATEPeste 60% din cadrele medicale din județul Suceava refuză să fie vaccinate

Peste 60% din cadrele medicale din județul Suceava refuză să fie vaccinate

Peste 60% dintre medicii, asistentele și infirmierele din județul Suceava nu doresc să se vaccineze, din cele 8.000 de cadre medicale din județ fiind vaccinate doar 150 până în prezent, anunță Adevărul.

„Deocamdată avem un procent de 30% – 40% din rândul cadrelor medicale care doresc să se vaccineze.  Este începutul campaniei şi sperăm ca acest procent să crească”, a declarat șeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Dinu Sădean, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat că în județul Suceava există aproximativ 8.000 de cadre medicale.

Pe de altă parte, în judeţul Suceava funcţionează 300 de unităţi farmaceutice cu 500 de farmacişti. Preşedinta Colegiului Farmaciştilor, Doiniţa Cocriş, a spus că doar 182 dintre colegii săi şi-au exprimat intenţia de a se vaccina, informează Adevărul.

Suceava a primit 250 de doze de vaccin anti-COVID-19. Duminică, 27 decembrie, s-au vaccinat 50 de persoane, iar a doua zi, luni, 28 decembrie, s-au vaccinat alte 100 de cadre medicale.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate