miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATECornel Nistorescu despre ideea lui Boloș cu înarmarea agenților ANAF: Ne spune...

Cornel Nistorescu despre ideea lui Boloș cu înarmarea agenților ANAF: Ne spune un singur lucru. Că statul a ajuns la sapă de lemn, iar conducătorii lui se tem de pericole și se înarmează, gata să ochească în populație

Jurnalistul Cornel Nistorescu crede că ideea ministrului Boloș de a înarma agenții ANAF are ca substrat teama puterii de populație.

Într-un articol din Cotidianul, Nistorescu afirmă că Marcel Boloș, ministrul finanțelor, este incompetent, „incapabil să ia decizii fundamentale, pentru că nu are nici gîndire financiară și nici viziune fiscală”.

Marcel Boloș este și inițiatorul falimentarului sistem e-factura.

„Speriat de bombe și de pierderea postului, ascuns într-un birou din Ministerul Finanțelor, el amînă analizele lucide și complexe și măsurile clare și trăiește captiv în tufele de prevederi fiscale rămase de la vechea generație de fiscaliști de pe vremea lui Ceaușescu. Din cînd în cînd, ca să mai atenueze din percepția găurii uriașe din finanțele publice, Marcel Boloș mai iese pe la televiziuni cu al său rînjet de om speriat care își propune să imite un zîmbet cald și generos și ne asigură că sunt probleme, dar este bine, că mai avem timp, că trebuie să ne străduim ș.a.m.d. Marcel Boloș este un ministru incapabil să ia decizii fundamentale, pentru că nu are nici gîndire financiară și nici viziune fiscală.

A preluat un aparat funcționăresc împănat cu piloși și un set de practici care amestecă trecutul comunist, foamea funcționarului din societatea pretins democratică și varza din legislație. Boloș se ține de scaun ca dracu’ de păcate. Viziunea lui rezultă din trasul cu urechea din ce i-au zis unii sau alții, de obicei din ce i-a povestit ultimul care a ieșit din biroul său.

La un moment dat, Marcel Boloș era un nume bun. Avea în CV-ul său o mulțime de succese la accesarea de fonduri europene obținute pentru Primăria din Oradea. La Oradea, Marcel Boloș s-a dovedit a fi un funcționar excepțional în materie de accesat bani europeni. Chiar și la Ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a făcut față și s-a străduit să mai repare ce se putea cîrpi din dezastrul lăsat de PNRR-ul lui Crisitian Ghinea și validat de Klaus Iohannis.

Știu sigur că Marcel Boloș și echipa sa cunosc în detaliu aberațiile din PNRR. Faptul că nu le denunță arată cît de mult ține la postul său și cît de tare se teme să recurgă la măsuri ferme. Toate acestea îl fac și responsabil de tolerarea dezastrului numit PNRR. Prin tăcerea sa, Marcel Boloș devine responsabil alături de Klaus Iohannis (cel care a semnat ca primarul!) de un PNRR întocmit de un ministru care a angajat țara într-un program care nu depășește înșiruirile dezlînate dintr-o lucrare studențească.

Să revin la Marcel Boloș și la ultima sa idee de redresare a ANAF-ului. Cică inspectorii vor avea dreptul să poarte pistol în timpul activităților de control. Cu pistolul umblau și activiștii comuniști în anii proletcultismului. Cu pistolul umbla și așa-zisa Gardă financiară de pe vremea lui Traian Băsescu. S-a umplut de ofițeri SRI ca să păzească marile hoții ale mandatului.

Ce vrea Marcel Boloș și ce visează Marcel Ciolacu? Strîngerea banilor ca la fumărit! Să dea și cu biciul în cei care nu plătesc!

Nu știu ce să cred. Avem marele ghinion să trăim de luni de zile sub papucul a doi proști? Ciolacu strînge zeci de milioane la partid și la guvern, iar inspectorii fiscali umblă cu pistolul după chiloți chinezești pe care scrie Bos cu un singur s. Iar Marcel Boloș, căzut din Plata Domnului în fruntea Finanțelor n-a aflat încă de învîrtelile inspectorilor și de legăturile lor cu clanurile mafiote. Ultimul show de la Vama București este un pachet de gumă de mestecat și propagandă electorală în pragul Bilanțului de la DNA. Nimic mai mult față de marile afaceri de care oamenii ANAF știu.Unii le și protejează. Nu există inspector și om de gardă și nici mahăr din SRI care să n-aibă protejatul lui. Adică firma lu Nașu. Ineficiența ANAF-ului nu vine de la contribuabili răuvoitori care evită să plătească. Marea gaură a Finanțelor din țara noastră vine din modul în care se aplică legea asupra multinaționalelor și din marile tunuri date sub protecția ANAF-ului (cu sau fără pistol) de către clienții politici.

Ridicolul inițiativei lui Marcel Boloș ne spune un singur lucru. Că statul a ajuns la sapă de lemn, iar conducătorii lui (autorii măsurii) se tem de pericole și se înarmează, gata să ochească în populație”, a scris Cornel Nistorescu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Găurile uriașe din finanțele publice le-au facut guvernantii in frunte ce Klauss Johannis. Astora trebuie sa li se i-a toti banii dar justitia este complice cu ei.

  2. daca tara a ajuns la sapa de lemn, atunci de ce vezi numai masini de zeci sau sute de mii de euro pe strazi si casoaie de neam prost? La un moment dat, cand imprumuturile nu mai pot fi rostogolite, trebuie sa te intorci catre interior, sa te folosesti de toti banii furati in tara asta in 35 de ani

  3. Incredibil cum se poate duce dezinformarea!
    Garda financiara avea in dotare armament.Cred ca si Anti Frauda are.Probabil ca la anumite actiuni este necesar sa fii dotat cu asa ceva.
    Atat!
    ANAF e mare si complex si nu se pune problema sa inarmezi inspectorii de inspectie fiscala saiu ceilalti functionari cu arme.Nimeni nu a spus asa ceva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE