marți, martie 5, 2024
ACTUALITATECorectitudine politică: Agerpres și G4Media se feresc să menționeze etnicitatea română a...

Corectitudine politică: Agerpres și G4Media se feresc să menționeze etnicitatea română a celui mai tânăr student al Universității din Suceava și-l prezintă doar ca „ucrainean”

Constantin Costaș, un etnic român din regiunea Cernăuți, este cel mai tânăr student al Universității din Suceava, relatează agenția Bucpress.

El a absolvit, în vara acestui an, studiile la Liceul „Alexandru cel Bun” din Cernăuţi, cu predare în limba română, înscriindu-se la universitatea din Suceava pe locurile rezervate românilor din Ucraina.

Pentru că studiile liceale în Ucraina includ doar 11 clase, Constantin Costaş a devenit student cu un an şi trei luni înainte de majorat.

„Sunt uimit de ce mi se întâmplă. Înainte credeam că şcoala şi universitatea sunt acelaşi lucru, dar acum observ cât de mult diferă. Simt că am multe de învăţat şi de înţeles. Am un avantaj în timp, dacă totul se termină cu bine. S-ar putea să fiu nu doar cel mai tânăr student, ci şi cel mai tânăr absolvent, ceea ce mă va ajuta să câştig câţiva ani în plus. Am dobândit mai multă încredere în mine. Înainte credeam că diferenţa de vârstă o să mă împiedice să mă integrez, dar n-aş putea spune că simt o mare diferenţă între mine şi colegii mei”, a declarat, pentru Agerpres, Constantin Costaş, care este câştigătorul ediţiei din 2023 a Olimpiadei de Limba română din Ucraina.

Din păcate, agenția de stat Agerpres (foto stanga) l-a prezentat pe tânărul român doar ca ucrainean. Același lucru l-a făcut și siteul G4 Media (foto dreapta).

Singura mențiune legată de etnia studentului este că a intrat pe locurile destinate românilor din Ucraina. Constantin Costaș este cetățean ucrainean, dar etnic român, născut într-o regiune istorică românească.

Comparativ, sportiva britanică Emma Raducanu, care are doar un tată român și este născută în Canada, a fost prezentată de G4Media drept jucătoare „cu origini românești”.

Atitudinea presei din România de a ignora românii din Ucraina a fost ilustrată și-n cazul interviului luat președintelui Zelenski: în aproape o oră, patru televiziuni de la București i-au pus șefului de la Kiev doar o întrebare despre comunitatea românească din Ucraina.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. pt. ca la agerpres,
    g4media si rador
    s-au scurs “ucraineeni”
    inclusiv din respublika maldovskayia
    sau din pm lor din “izreal”.

  2. Mass media oficială… Niște papagali! Citesc știrile oficiale… UE impune pașaportul medical, toată mass media oficială laudă UE! UE impune identitatea digitală, toată mass media laudă UE! UE va impune pașaportul de carbon, toată mass media laudă UE! UE a impus injectarea cu un produs experimental, toată mass media a lăudat UE! Cine sunt proștii? Noi, că-i urmărim! UE vrea să știe totul despre noi! Propun să defecăm într-o pungă și să o trimitem la Bruxelles cu mesajul: “Asta ți-a mai rămas să știi!” Când am spus că UE a devenit o hazna din 2020 să știți că nu e nimic la figurat. UE e o hazna! Toate necurățiile împotriva umanității și împotriva Lui Dumnezeu sunt secretate de UE! Să nu fiți mirați când UE o să vă solicite o coprocultură pentru a verifica dacă vreo “bacterie” mâncătoare a “climei” se află pe acolo! Vă spun, și rahatul ne va fi analizat ca nu cumva să depășim “cota de gaze” cu efect de seră! E conspirație?! O să fiți surprinși unde va ajunge nebunia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE