ACTUALITATEComisia Europeană: România se va confrunta cu probleme demografice semnificative, ce vor...

Comisia Europeană: România se va confrunta cu probleme demografice semnificative, ce vor avea impact asupra pieței muncii

Comisia Europeană anunță că România se va confrunta cu probleme demografice semnificative, ce vor avea impact asupra pieței muncii. Până în 2030, prognoza economică anunță o scădere de circa 9% a forței de muncă din țara noastră, în timp ce prețurile vor continua să crească, informează Evenimentul Zilei.

O analiză publicată astăzi de către Comisia Europeană arată că scăderea natalității, accentuarea fenomenului migraționist, dar și îmbătrânirea populației țării vor duce la scăderea forței de muncă cu 8,8%, până în anul 2030.

Comisia Europeană atrage atenția asupra faptului că în România există un deficit de competențe sau necorcondanțe între acestea, acuzând un sistem de educație slab, cu directe implicații negative în perspectivele pieței muncii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Executivul european anunță că scumpirile nu vor înceta, ba chiar vor fi și mai accentuate, din pricina prețurilor crescute practicate în energie, care afectează bunurile și serviciile.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Potrivit raportului Comisiei Europene, economia României va avea de suferit după o creștere economică semnificativă în 2021. Prognoza pentru 2022 în ceea ce privește creșterea economică va fi de doar 2,6%. Șomajul va rămâne la 5,5%, iar creșterea nivelurilor prețurilor va atinge vârful în acest an și se va reduce treptat abia în 2023.

„În luna februarie, înainte de invadarea Ucrainei, Executivul comunitar estima că economia României va înregistra un avans de 4,2% în acest an. Noile estimări vin în contextul unei inflații ridicate, care erodează veniturile, iar războiul Rusiei din Ucraina afectează încrederea în economie, lanțurile de aprovizionare și investițiile. Creșterea se va relua în 2023”, se arată în raport.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Noile estimări vin în contextul unei inflații ridicate, care erodează veniturile, iar războiul din Ucraina afectează încrederea în economie. În România, Comisia Europeană preconizează o reluare a creșterii economice în 2023, la 3,6%, și o scădere a inflației anul viitor la 5,6%, de la 8,9% în acest an.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate