joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEMai mulți români din Marea Britanie cer demiterea Catincăi Nistor de la...

Mai mulți români din Marea Britanie cer demiterea Catincăi Nistor de la Institutul de Cultură din Londra | Este un prejudiciu de imagine pentru cultura română

Mai mulți români din Marea Britanie sunt revoltați de numirea Catincăi Nistor(n.r actriță) la conducerea Institutului Culural Român(ICR) Londra și au înaintat o petiție pentru demiterea acestei, informează edupedu.ro.

Catinca Nistor, în vârstă de 33 de ani, este trimisă în judecată pentru încasarea unor bani în mod nelegal de la Teatrul Bulandra, pe vremea când conducea această instituție de cultură, mai notează sursa amintită.

Românii din Marea Britanie au scris în petiție că nu au fost deloc mulțumiți de modul în care s-a prezentat Catinca Nistor la audierile din Senat pentru a ocupa funcția de director al ICR Londra. Ei susțin că nu a fost capabilă să-și prezinte obiectivele și nici nu cunoaște diferența dintre termenul „britanic” și cel „englez”.

„Catinca Maria Nistor a arătat că nu cunoaște obiectivele și misiunea ICR și a refuzat să răspundă întrebărilor Comisiilor reunite privind activitatea sa. Ne-au mâhnit și indignat problemele sale de exprimare (necunoscând nici măcar diferența dintre termenul britanic și englez, sfidând, astfel, statul unde își va desfășura activitatea) precum și atitudinea condescendență și sfidătoare la adresa membrilor Comisiei”, se arată în petiția românilor din Marea Britanie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tribunalul București a decis că actrița Catinca Nistor a încasat nelegal suma de 7000 de euro de la Teatrul Bulandra și trebuie să-i restituie instituției. Decizia nu este definitivă. Catinca Nistor a fost alungată și de la conducerea Teatrului Bulandra, în anul 2020, în urma unui protest al actorilor. Pe lângă managemetul defectuos, actriței i s-a reproșat aroganța excesivă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Semnatarii petiției spun că această numire, susținută de coaliția PSD-PNL, este un prejudiciu de imagine adus culturii române. Românii din Marea Britanie au remarcat că i-a sfidat chiar și pe membrii Comisiei Senatului, la audieri, susținând că „nu știe care sunt obiectivele ICR Londra”.

Catinca Nistor este fiica actorului român Stelian Nistor, fostul șef al Lojei Masonice de rit scoțian, cu sediul  central la Londra, notează culturaladuba.ro.

Comisia pentru Cultură din Senat a votat numirea Catincăi Nistor la ICR Londra astfel: 13 voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 2 abțineri. Asupra deciziei de numire poate interveni numai președintele ICR, Liviu Sebastian Jicman, cel care a și propus-o.

 

 

 

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE