marți, iulie 23, 2024
ACTUALITATEPatriarhul Daniel, mesaj la începutul noului an școlar: Este necesară reașezarea educației...

Patriarhul Daniel, mesaj la începutul noului an școlar: Este necesară reașezarea educației pe învățătura izvorâtă din Evanghelia iubirii smerite şi milostive a lui Hristos

Patriarhul Daniel a transmis, marți, cu ocazia noului an școlar, un mesaj în care a subliniat rolul învățăturii creștine în creșterea și educația copiilor.

„Într-o societate tehnicizată și secularizată, în care valorile spirituale sunt neglijate, fiind promovate adesea nonvalorile și modelele efemere, este necesară reașezarea educației pe învățătura izvorâtă din Evanghelia iubirii smerite şi milostive a lui Hristos. În Familie, în Biserică și în Școală, este relevantă valorificarea specificului formativ al educației religioase, care contribuie la afirmarea valorii eterne şi a demnității persoanei umane, precum și la reducerea efectelor negative ale crizei contemporane de identitate și de orientare”, se precizează în mesajul transmis de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, potrivit unui comunicat transmis pe adresa redacției.

Patriarhul Daniel subliniază că prin transmiterea cu înțelepciune, răbdare și iubire a valorilor perene ale credinței creștine, se descoperă sensul profund spiritual al vieții, se cultivă iubirea față de oameni și față de întreaga creație a lui Dumnezeu și se promovează comuniunea între generații.

„Ne rugăm Preasfintei Treimi, Izvorul vieţii şi al iubirii veşnice, să lumineze şi să umple de pace şi bucurie sufletele elevilor, părinţilor, bunicilor, învățătorilor și profesorilor, spre a fi o binecuvântare pentru Biserică şi pentru poporul român”, a transmis Patriarhul Daniel.

Luni, 11 septembrie, începe anul școlar 2023-2024.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE