vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATECiucă se ține de Muraru

Ciucă se ține de Muraru

În ian. 2021, parlamentarul PNL Alexandru Muraru, a fost numit ca Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei (scuzați lungimea funcției, nota redacției). Fiind uns de un prim-ministru, el poate fi demis tot de către șeful Guvernului României, iar activitatea sa este raportată, eventual, Executivului.

În acest context, publicația noastră a solicitat public demisia funcționarului superior Muraru, pentru eșecul său în a-și îndeplini misiunea: mai precis, deputatul PNL avea datoria să declanșeze o verificare a informațiilor potrivit cărora Partidul Social- Democrat (PSD) a apărut într-o listă de entități politice care sprijină izolarea internațională a Israelului. Muraru, un vigilent care găsește “legionari” prin toate piețele țării, nu poate ignora din “ecuație” formațiunea politică PSD, acest partid important al României, aflat la guvernare alături de liberali. Într-un răspuns adresat redacției noastre, Guvernul României a adoptat o atitudine stupefiantă: Biroul de presă ne-a transmis că Executivul “nu monitorizează” și “nu comentează implicarea sau neimplicarea unor formațiuni politice în acțiuni din sfera relațiilor internaționale ale acestora”. Aceasta, în pofida faptului că în cazul prezentat de publicația noastră, nu este vorba de o banală “afiliere”, ci de un discurs al urii prezumtiv susținut de PSD, pe care Guvernul avea datoria să îl cerceteze transparent și independent.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În plus, premierul Ciucă știe foarte bine că orice colaborare de Coaliții politice cu organisme aflate la extrema stângă sau dreaptă (greu suportabile pentru orice societate democratică) poate afecta imaginea și chiar derularea unor programe de guvernare. În același mesaj, Guvernul ne-a transmis că sprijină “o soluționare durabilă și cuprinzătoare a conflictului israeliano-palestinian”, deși orice consilier competent l-ar putea lămuri pe prim-ministrul Nicolae Ciucă asupra faptului că excesele antisemite de la toate nivelurile au reprezentat și reprezintă un motiv major care a blocat ani de zile “soluționarea durabilă și cuprinzătoare” la care face referire. ȘTIRI CIUDATE solicită actualului premier Nicolae Ciucă demiterea urgentă a lui Alexandru Muraru și înlocuirea sa cu un specialist independent politic, capabil să deruleze o investigație completă a relației PSD- BDS, intervenită pe filiera Internaționala Socialistă.

Continuarea articolului este aici.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE