sâmbătă, februarie 4, 2023
ȘTIRIPublicația „Știri ciudate” cere demisia lui Alexandru Muraru

Publicația „Știri ciudate” cere demisia lui Alexandru Muraru

În zilele de 26-27 iunie 2018, întrunit la Geneva sub auspiciile ONU, Consiliul Internaționalei Socialiste (IS), din care face parte și PSD România, adopta o rezoluție (“Declaration on the Palestinian Question”) prin care chema la instaurarea așa-numitului BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) ca instrument „de luptă” pentru izolarea internațională a Israelului.

Mai mult, IS cerea Statelor Unite să își “reconsidere” poziția de “favorizare” a Israelului (sic!, n.n.). România nu a declanșat nici până în prezent, prin reprezentantul său pentru combaterea antisemitismului, deputatul liberal Alexandru Muraru, o investigație oficială a acestei anomalii antisemite (pe definiția dată de IHRA, 2016), cu toate că angajamentele și parteneriatul tradițional cu statul evreu i-ar fi impus-o. Rezoluția Internaționalei condamna acțiunile Israel la frontiera cu Gaza dar nu sufla nimic depre activitățile teroriste ale grupului radical islamist Hamas și la dreptul statului evreu de a se apăra împotriva atacurilor. Muraru tace pe acest caz pentru că are motive. PSD înseamnă oameni, resurse de toate tipurile, guverne, influență politică, iar Declarația de la Geneva, care punea România (prin PSD) într-o lumină proastă, cerea răspunsuri politice urgente. Care nu au mai sosit. Din 2018 și până în prezent, nu sunt cunoscute delimitări sau proteste oficiale ale PSD referitoare la emanarea respectivei rezoluții. Nu este cunoscut oficial nici măcar dacă PSD s-a implicat vreodată în acțiuni de blocare a produselor sau proiectelor israeliene: eventual, astfel de acțiuni pot fi facilitate simplu, sub oblăduirea unui guvern, prin multinaționale care rulează afaceri pe teritoriul României sau extern, cazul recent al producătorului de înghețată Ben & Jerry’s (care amenințase în iulie 2020 că va înceta vânzarea produselor în coloniile evreiești din Palestina) fiind de notorietate.

Continuarea, pe pagina publicației „Știri ciudate”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate