luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATECazul familiei Furdui: Fiul cel mare a reușit să fugă de sub...

Cazul familiei Furdui: Fiul cel mare a reușit să fugă de sub custodia autorităților germane și s-a întors în România

În urma unui proces controversat, statul german a confiscat copiii familiei Furdui fără preaviz și fără o anchetă socială, iar acum cazul revine în actualitate deoarece fiul cel mare, David, a fugit din custodia autorităților și a decis să revină în România, informează Stiripesurse.ro.

„David are 17 ani. Și a făcut ceva ce nu foarte mulți adolescenți au curajul să o facă: a scăpat de autoritățile de protecție a copilului din Germania care îl țineau prizonier pe el și pe frații lui și a fugit în România

David nu a mai putut suporta condițiile în care a fost plasat de Jugendamt de mai bine de un și jumătate, abuzurile la care este supusă familia lui, și a decis că e momentul să facă ceva. Pentru siguranța familiei lui, David a ținut planul secret și ce se anunța a fi o zi obișnuită s-a dovedit a fi una plină de adrenalină și de succes pentru el. Și-a luat soarta în propriile mâini și a fugit din Germania în România, o distanță de peste 1 000 de km, considerând ca la 17 ani dorința lui ar trebui luată în considerare.

David este astăzi senin, fericit că și-a reîntâlnit bunicii de care îi era dor și la care avea interzis să meargă, deși ceruse acest lucru în mod repetat. Este în siguranță, dornic să-și reia viața de adolescent care i-a fost brusc întreruptă de Jugendamt. Deși departe de familia lui, David se gândește la frații și părinții lui și este decis să-i ajute cum poate mai bine. În continuare, o declarație a lui David.

„Sunt bucuros de această decizie. Nu mai doream sa aștept la Jugendamt, am așteptat destul să redea părinților drepturile parentale și să fiu lăsat acasă. Aș vrea să-i ajut și pe frații mei. Îmi doresc să fie lăsați cât mai repede acasă, deoarece ei suferă foarte mult”.

Cu toate acestea, Jugendamt Heidekreis îi acuză tot pe părinții Furdui pentru că David a fugit în România – un lucru care este total de neînțeles pentru noi.

David, suntem impresionați de curajul tău. Ne bucurăm că ești fericit și în siguranță. Mai mult, apreciem că vrei să-ți ajuți familia și să fiți din nou împreună. Fii binecuvântat!”, precizează sursa citată.

Familia Furdui este o familie de români care locuiește în Germania de nouă ani și care are șapte copii. Tatăl lucrează în domeniul instalațiilor și amenajărilor interioare, iar mama este casnică. În aprilie 2021, statul german, prin instituția de protecție a copilului, Jugendamt, le-a confiscat copiii fără preaviz și fără o anchetă socială. În prezent, 4 dintre aceștia mai sunt ținuți nejustificat în cămine, iar fetița cea mică într-o familie surogat. Chiar dacă copiii și-au exprimat constant dorința de a veni acasă și de a fi împreună cu părinții, aceștia nu sunt luați în seamă.

Jugendamt nu a oferit părinților sprijin sau consiliere în ceea ce privește îmbunătățirea relației dintre părinți și copii nu a oferit ajutor pentru ca familia să fie reîntregita, dimpotrivă, face tot posibilul să îndepărteze copiii de părinți.

Șefa Jugendamt Heidekreis, direct responsabilă de cazul Furdui, doamna Sina Böhling, a demisionat  ca urmare a presiunii protestelor care au avut loc în Europa și în Statele Unite ale Americii, iar la finalul lunii noiembrie, la Berlin, în fața Parlamentului german, va avea loc un nou protest de susținere a familiei Furdui.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE