luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATECătălin Raiu, ales în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării...

Cătălin Raiu, ales în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

Cunoscutul teolog Cătălin Raiu a fost ales, de către plenul comun al Parlamentului, în funcția de membru al Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), informează Agerpres.

Pentru Cătălin Raiu au votat 275 de parlamentari, iar 39 au fost împotrivă. Alături de Raiu, în CD al CNCD a mai fost aleasă și Secyl Suliman, care reprezintă grupul parlamentar al minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor. Pentru ea au votat 286 de parlamentari, iar 28 au fost împotrivă.

Cătălin Raiu este licențiat în Teologie Ortodoxă și este reprezentantul României în panelul de experți pe libertate religioasă la OSCE. Înainte, a lucrat la centrul de presă al Patriarhiei Române.

În timpul pandemiei, Raiu a fost un critic al felului în care autoritățile au tratat drepturile religioase ale cetățenilor, criticând deseori comportamentul decidenților de la nivel central sau local.

Cei doi membri ai CNCD au fost aleşi ca urmare a unei modificării legislative, din luna iunie, potrivit căreia Colegiul Director al CNCD va fi compus din 11 membri în loc de 9, cum prevedea legea până atunci, dintre care unul reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Prof. Cătălin Raiu la PoveștiR3, despre libertatea religioasă și vaccinare: Nu punem în concurență dreptul la sănătate cu dreptul la libertate religioasă, așa cum s-a făcut în pandemie, când s-a spus: nu mergeți la biserică, pentru că puneți în pericol dreptul la sănătate

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate