OPINIIDragi prieteni, nu am plecat, am fost „închis”

Dragi prieteni, nu am plecat, am fost „închis”

Dragi prieteni de pe facebook,

Pe 12 iunie, în jurul orelor 13:00 am primit un mesaj sec de la facebook, prin care eram anunțat: „Contul dvs. Facebook a fost dezactivat. Acest lucru se datorează faptului că contul dvs. sau activitatea acestuia nu respectă standardele comunității noastre”.

Fără niciun avertisment anterior, fără să știu ce-am făcut și unde sau când, compania facebook mi-a dezactivat contul. Că așa a vrut ea. Transparență și responsabilitate, nu?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un cont cu peste 3.000 de prieteni și 2.100 de urmăritori.  Un cont cu o identitate reală, cu verificări și paraverificări ale datelor din buletin, care gestiona mai multe pagini urmărite de zeci de mii de persoane, inclusiv un cont bussines, a fost închis doar bătând din palme.

Ca pe vremuri, nu mi s-a pus în vedere care sunt postările, concrete, prin care nu am „respectat standardele comunității”. Ci doar că sunt, prin simpla existență pe facebook, un dușman al poporului.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ironia este că ultimele două postări publice au fost articolul lui TRU despre regretatul Alin Bogdan și interviul cu Rod Dreher. Ambele vorbeau despre lupta împotriva totalitarismului soft. Ce cale mai bună să demonstrezi că nu există totalitarism decât interzicând discuția despre asta? Că i-a deranjat rău interviul cu Dreher o dovedește că au șters și două dintre cele trei poze publicate cu el pe pagina de facebook a R3media. Nu-i nimic, le-am pus înapoi!

Îmi este clar că am fost individualizat de către cineva și pus o listă cu dușmanii poporului. În lista asta, tot mai lungă a dușmanilor poporului ocup un loc fruntaș: Dacă alții au fost blocați sau suspendați – dar conturile le-au rămas vizibile – eu nu am nici măcar atât: nu mai găsiți nicio urmă de Mihai Șomănescu pe facebook.

Dar nu voi renunța: mă voi întoarce. Până atunci, mă puteți citi aici pe site și pe canalul de Telegram R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

  1. Colaborarea FB cu securitatea alogenă, instalată cu tancurile sovietice, are ca rezultat protejarea alogenilor criminali și eliminarea comentariilor românilor.

  2. Cei mai mulți refugiați conservatori de pe Facebook sunt pe MeWe. Te așteptăm și acolo.

    Chiar mă întrebam de ce nu mai vad postările tale pe Facebook.

  3. Ne-am întors în dictatură. Nu știu cum pot fi unii atât de naivi, încât să creadă că „e spre binele nostru”.

  4. alte siteuri nu se întîmplă asta. Jegurile lu Zuckerbergb de la Facebook sînt la ultimul stadiu de decădere. Plecați de PE FB, ce mai căutați acolO?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate