OPINIIDragi pionieri! Se dă mâna peste mări și țări...

Dragi pionieri! Se dă mâna peste mări și țări…

„Nici nu putem sa plecam mai departe de 5km de casa, permis de lucru, camere video instalate peste tot, seara sunt drone care te urmăresc. E ca in filme, daca spui la cineva zice ca ești nebun… Frate, comunismul, 89… floare la ureche fata de ce vor criminalii ăștia sa facă acuma! Si lumea doarme…”, îmi scrie un prieten care trăiește de o jumătate de viață în Australia. Și dialogul continuă. Mai aflu una-alta: „Melbourne e acum in Strong Cities Network, deci stat polițienesc. Cred ca noi sintem primii in experiment împreună cu Noua Zeelanda si Canada. Manipulează numerele si declară Stare de Urgenta, ca să poată sa abuzeze de putere… Toate sînt legate una de alta, Cozma. Pas cu pas au plănuit asta de ani de zile.”

Între timp, pe la noi, aflăm de la Avocatul Poporului că testările dirijate de stat nu se fac aleatoriu, ci fix în arealul focarelor. Și că politica „măsurilor de precauție” a ultimelor luni are un efect catastrofal asupra bolnavilor cronici, care sunt împinși, practic, către moarte, prin îngreunarea accesului la sistemul de sănătate. Și vedem cum unii dintre principalii vectori de ideologizare ai covidului intră pe liste pentru alegeri, în timp ce alții sunt direct ventuzați la făcutul banilor din testări sau măcar la solde babane de la stat, chiar dacă le mai „fălește”, cum zice bănățeanul, câte o diplomă. Și mai deducem de ce se trag obloanele pe bucăți, și nu toate deodată: starea de urgență le-ar mai permite parlamentarilor prelungirea cu trei luni a actualelor mandate. Adică n-ar mai fi alegeri pe 6 decembrie. Ceea ce nu-i fain pentru un nenea care vrea cât mai repede și un parlament al lui.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dar să sărim mările și țările înapoi spre Australia, de unde îmi trimite al meu link-uri de prin presa independentă (desigur, manipulată de ruși sau măcar tembel-gregar-conspiraționistă și la ăștia, nu-i așa?!), plus câte o remarcă, precum faptul că media de vârstă a celor 900 de morți din Victoria este de 82 de ani și că numărul total al deceselor e mai mic decât anul trecut. Îmi pică ochii pe un articol în care se vorbește despre schimbări în legislație care ar permite intervenția de trupe militare străine, în situații de urgență. „Cred ca in caz de revolta, sa poată sa folosească trupe din afara, daca soldații vor refuza sa atace populația”, explică al meu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu frica-n sân, după politica ultimilor ani manifestată de China-cea-cumpărătoare-de-orice-în-Australia, jurnaliștii ilustrează articolul pe care îl puteți citi AICI cu o mulțime de militari chinezi. Dincolo de asta, se întreabă: „Dar ce anume constituie o „urgență”? Acțiune industrială? Proteste anti-guvernamentale? Nesupunere civică? O altă pandemie-fake? Definirea este atât de vagă, încât, practic, poate însemna orice vor ei.”

Ce vreau să zic, să nu vă mai rețin, că acușica se dă la tv o rafală nouă de cifre, analize și alte alea… după experiența ultimei jumătăți de an, v-ar surprinde să treacă și pe la noi o schiță d-asta sau nici nu v-ați prinde că polițaiul, jăndarul sau soldatul cu cătarea pusă după măști nici nu mai poartă uniformă și însemne ale autorității naționale? Că tot se schimbă vopseaua pe mașinile de poliție ca să scoatem tricolorul, iar mâinile se dau peste mări și țări într-o voioșie tot mai pionierească…

Articol apărut inițial aici și preluat cu acordul autorului

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...