ȘTIRIRegizorul Cornel Mihalache spune că Silviu Brucan a decis executarea lui Ceaușescu...

Regizorul Cornel Mihalache spune că Silviu Brucan a decis executarea lui Ceaușescu în ziua de Crăciun: A fost o execuție ritualică

Uciderea sau executarea lui Nicolae Ceaușescu chiar în ziua de Crăciun, zi sfântă pentru poporul român, când este considerat păcat până și sacrificarea unui animal, a întinat pentru mulți libertatea câștigată în 1989.

Ce fel de om ar fi putut decide asta, s-au întrebat mulți. Răspunsul ni-l oferă regizorul Cornel Mihalache, unul dintre documentariștii care au cercetat cel mai mult evenimentele din Decembrie 1989.

Acesta a povestit în cadrul documentarului „Oglinzi și fum” că acela care a decis ca execuția să aibă loc  în ziua de Crăciun a fost Silviu Brucan, activistul bolșevic din umbra lui Ion Iliescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Într-o zi, m-am întâlnit cu Silviu Brucan la metrou și m-am așezat lângă el. I-am spus că sunt Cornel Mihalache, fiul lui Marin Mihalache, el a înțeles cine sunt, și l-am întrebat: `Cine a decis executarea lui Ceaușescu în ziua de Crăciun?`. `Eu`, a răspuns. A fost o execuție ritualică”, a povestit Cornel Mihalache în cadrul documentarului „Oglinzi și fum”.

Cornel Mihalache a realizat peste 30 de documentare despre evenimentele din 1989.  Silviu Brucan este cel care a eliminat fraza „Așa să ne ajute Dumnezeu” din primul comunicat noii puteri instalate în decembrie 1989, conform istoricului Alex Mihai Stoenescu.

După 1990, Silviu Brucan – fost secretar general de redacție la ziarul Scînteia, de la tribuna căruia a cerut condamnarea la moarte, printre alții, a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr și Pamfil Șeicaru, a fost recuperat de Pro TV unde a fost invitat permanent al emisiunii „Profeții despre trecut”, realizată de Lucian Mîndruță.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...