joi, februarie 22, 2024
ȘTIRIRegizorul Cornel Mihalache spune că Silviu Brucan a decis executarea lui Ceaușescu...

Regizorul Cornel Mihalache spune că Silviu Brucan a decis executarea lui Ceaușescu în ziua de Crăciun: A fost o execuție ritualică

Uciderea sau executarea lui Nicolae Ceaușescu chiar în ziua de Crăciun, zi sfântă pentru poporul român, când este considerat păcat până și sacrificarea unui animal, a întinat pentru mulți libertatea câștigată în 1989.

Ce fel de om ar fi putut decide asta, s-au întrebat mulți. Răspunsul ni-l oferă regizorul Cornel Mihalache, unul dintre documentariștii care au cercetat cel mai mult evenimentele din Decembrie 1989.

Acesta a povestit în cadrul documentarului „Oglinzi și fum” că acela care a decis ca execuția să aibă loc  în ziua de Crăciun a fost Silviu Brucan, activistul bolșevic din umbra lui Ion Iliescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Într-o zi, m-am întâlnit cu Silviu Brucan la metrou și m-am așezat lângă el. I-am spus că sunt Cornel Mihalache, fiul lui Marin Mihalache, el a înțeles cine sunt, și l-am întrebat: `Cine a decis executarea lui Ceaușescu în ziua de Crăciun?`. `Eu`, a răspuns. A fost o execuție ritualică”, a povestit Cornel Mihalache în cadrul documentarului „Oglinzi și fum”.

Cornel Mihalache a realizat peste 30 de documentare despre evenimentele din 1989.  Silviu Brucan este cel care a eliminat fraza „Așa să ne ajute Dumnezeu” din primul comunicat noii puteri instalate în decembrie 1989, conform istoricului Alex Mihai Stoenescu.

După 1990, Silviu Brucan – fost secretar general de redacție la ziarul Scînteia, de la tribuna căruia a cerut condamnarea la moarte, printre alții, a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr și Pamfil Șeicaru, a fost recuperat de Pro TV unde a fost invitat permanent al emisiunii „Profeții despre trecut”, realizată de Lucian Mîndruță.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE