sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATECalendarul zilei 21 februarie: Sf. Eustatie și Timotei

Calendarul zilei 21 februarie: Sf. Eustatie și Timotei

Sfântul Eustatie a apărat Ortodoxia și dogmele primului Sinod Ecumenic de la Niceea din anul 325, unde a respins învățătura lui Arie. Alături de ceilalți sfinți părinți, Eustatie a mărturisit pe Iisus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu, fiind deopotriva cu Tatăl si cu Sfântul Duh după dumnezeire, după ființa lor dumnezeiască.

După ce împăratul Constantin cel Mare a murit, arienii au luat puterea și au început prigonirea creștinilor. Sfântul Eustatie a fost scos din scaun și surghiunit inițial în Turcia și apoi în Macedonia. Sfântul Eustatie a suferit mult și s-a stins din viață în anul 345 după Iisus Hristos.

A fost cinstit de Sfântul Ioan Gură de Aur ca un mucenic dar moaștele sale nu au fost aduse de la Traianopolis la Antiohia până în anul 484.

Sfântul Cuvios Timotei a fost ucenicul Cuviosului Teoctist, stareț al mănăstirii din muntele Olimpului, lângă pustiul Simboli, pe vremea Împăratului Copronim: anii 741-775. A trăit mulți ani în pustietăți în timp ce se nevoia în post, credință, înfrânare și rugăciuni. A fost înzestrat cu darul de a tămădui oamenii bolnavi și de a scoate duhurile rele și necurate din aceștia. A dat mărturie cu tărie prigonitorilor pentru închinarea la sfintele icoane. S-a stins din viață la o vârstă înaintată, în jurul anului 795.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE