ACTUALITATEBulgaria | Patronii de restaurante protestează împotriva noilor restricții propuse de autorități:...

Bulgaria | Patronii de restaurante protestează împotriva noilor restricții propuse de autorități: De ce să ne vaccinăm angajații, dacă Guvernul nu o face cu ai săi?

Patronii de restaurante organizează un protest împotriva noil restricții pentru combaterea pandemiei propuse de către Ministerul Sănătății din Bulgaria, informează Novinite.

Mai precis, este vorba despre propunerile ca restaurantele să funcționeze numai în exterior, cu grupuri de maximum 6 persoane și cu închiderea obligatorie la ora 22:00.

Conform patronatului din țara vecină, nu ar trebui să existe noi măsuri restrictive. Conform acestora, acestea nu vor duce decât la un nou val de concedieri.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Noi ne-am exprimat doleanțele acum câteva zile către Ministerul Sănătății. Dacă trebuie să urmeze un plan de măsuri pentru combaterea pandemiei, măsurile economice ar trebui să fie lansate concomitent cu restricțiile. Am lucrat la 50% din capacitate de aproape un an de zile. Cum să funcționăm dacă cresc costurile? Toată lumea știe cât au crescut prețurile”, a declarat Emil Kolarov, reprezentantul Asociației Restaurantelor din țara vecină.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acesta s-a întrebat de ce Guvernul cere restaurantelor să aibă toți angajații vaccinați, dar cei care lucrează pentru Executivul de la Sofia nu sunt supuși acestei reguli. Situația este valabilă inclusiv pentru inspectorii de la sănătate publică, a menționat el.

„Când ni se va permite să muncim la 100% din capacitate? Statul trebuie să ne compenseze. Dacă ne limitează la 50% din capacitate, atunci trebuie să compenseze pentru ceilalți 50%. De ce trebuie să avem toți angajații vaccinați? Nu înțelegem nici asta. Această cerință să fie valabilă pentru toată lumea care intră în contacte sociale. În primul rând pentru stat. Statul ar trebui să-și vaccineze toți doctorii și oficialii, inclusiv pe aceia care vin la noi în inspecție. Imaginați-vă că vine cineva să ne controleze angajații dacă sunt vaccinați, dar el însuși nu este. Nu vom permite asta. Regulile care se aplică cetățenilor bulgari să ni se aplice și nouă. Nu ar trebui să fim forțați să preluăm atribuțiile statului, pentru că nu se descurcă cu procesul de vaccinare”, a adăugat Kolarov.

Patronii de restaurante din Bulgaria au mai protestat împotriva măsurilor autorităților și în luna ianuarie a acestui an.

Conform Reuters, în Bulgaria sunt raportate 1 472 de infecții noi în fiecare zi, ceea ce reprezintă 40% din vârful înregistrat pe 30 martie. Aceeași sursă precizează că până acum, în țara vecină s-a vaccinat un procent de 16,4% din populație.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Acum ati inteles de ce Bulgaria are milioane de turisti.La noi patronii HORECA au fost primii care s-au bagat ca paduchii in frunte sa isi vaccineze angajatii dupa cum vor aplica constiincios restrictiile contra nevaccinatilor.Bulgaria ne asteapta cu rabdare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...