duminică, decembrie 3, 2023
ȘTIRIJurnalistul Adrian Panaite: După 50 de ani de comunism, guvernanții ne propun...

Jurnalistul Adrian Panaite: După 50 de ani de comunism, guvernanții ne propun acum și o jumătate de secol de totalitarism sanitar

De câteva luni asistăm la o dezlănțuire a totalitarismului, când statul decide în locul oamenilor, spunând câți oameni trebuie invitați la o nuntă sau cu ce linguriță trebuie să se împărtășească, existând riscul să urmeze o jumătate de secol de totalitarism sanitar, scrie jurnalistul Adrian Panaite (Foto), într-o analiză pentru Profit.ro.

Totalitarismul înseamnă implicarea statului în toate domeniile de activitate, explică jurnalistul, prezentând cazuri concrete din ceea ce se întâmplă în România de mai bine de jumătate de an.

Acesta a descris totalitarismul folosindu-se de practicile unor state totalitare precum Italia fascistă, din anii 30 ai secolului trecut.

„Vi se pare că ce se întâmplă deja de aproape jumătate de an nu este de inspirație totalitară? Statul spune ce sectoare economice trebuie să se deschidă și ce zone trebuie să rămână gripate, implicit ce agenți economici să trăiască și ce firme să moară. Cum să stea închise teatrele și cinematografele, cum să funcționeze campionatul de fotbal, în ce condiții să mergi la plajă, cum să arate „școala online” și câți oameni pot să stea împreună în parc. Statul îți reglementează circulația, îți spune câte persoane ai voie să chemi la nuntă, se vâră în fișa postului la o grămadă de meserii, ba chiar avea pretenție să specifice cu ce linguriță să facă preoții împărtășania. Finalmente, prin promovarea soluției pseudo-medicale a purtării măștii, îți dozează și respirația. Dacă nici ăsta nu este totalitarism, nici eu nu știu ce mai este totalitarism!”, scrie Adrian Panaite.

„Să fim oare blestemați și să încercăm acum alți 50 de ani de neocomunism medical?!”, se întreabă jurnalistul.

Analiza integrală poate fi citită aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate