ACTUALITATEJurnalistul Adrian Panaite: După 50 de ani de comunism, guvernanții ne propun...

Jurnalistul Adrian Panaite: După 50 de ani de comunism, guvernanții ne propun acum și o jumătate de secol de totalitarism sanitar

De câteva luni asistăm la o dezlănțuire a totalitarismului, când statul decide în locul oamenilor, spunând câți oameni trebuie invitați la o nuntă sau cu ce linguriță trebuie să se împărtășească, existând riscul să urmeze o jumătate de secol de totalitarism sanitar, scrie jurnalistul Adrian Panaite (Foto), într-o analiză pentru Profit.ro.

Totalitarismul înseamnă implicarea statului în toate domeniile de activitate, explică jurnalistul, prezentând cazuri concrete din ceea ce se întâmplă în România de mai bine de jumătate de an.

Acesta a descris totalitarismul folosindu-se de practicile unor state totalitare precum Italia fascistă, din anii 30 ai secolului trecut.

„Vi se pare că ce se întâmplă deja de aproape jumătate de an nu este de inspirație totalitară? Statul spune ce sectoare economice trebuie să se deschidă și ce zone trebuie să rămână gripate, implicit ce agenți economici să trăiască și ce firme să moară. Cum să stea închise teatrele și cinematografele, cum să funcționeze campionatul de fotbal, în ce condiții să mergi la plajă, cum să arate „școala online” și câți oameni pot să stea împreună în parc. Statul îți reglementează circulația, îți spune câte persoane ai voie să chemi la nuntă, se vâră în fișa postului la o grămadă de meserii, ba chiar avea pretenție să specifice cu ce linguriță să facă preoții împărtășania. Finalmente, prin promovarea soluției pseudo-medicale a purtării măștii, îți dozează și respirația. Dacă nici ăsta nu este totalitarism, nici eu nu știu ce mai este totalitarism!”, scrie Adrian Panaite.

„Să fim oare blestemați și să încercăm acum alți 50 de ani de neocomunism medical?!”, se întreabă jurnalistul.

Analiza integrală poate fi citită aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...