duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEO nouă biserică din Chișinău a trecut la Mitropolia Basarabiei: Oamenii, în...

O nouă biserică din Chișinău a trecut la Mitropolia Basarabiei: Oamenii, în special la sate, își doresc să revină în sânul Patriarhiei Române

Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău, a trecut la Mitropolia Basarabiei, potrivit Deschide.md.

Sute de semnături au fost strânse în parohie pentru revenirea în sânul Patriarhiei Române. La demers s-au implicat atât cetățenii, cât și autoritățile publice locale și consilierii bisericești. Preotul paroh al Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ este părintele Vasile Stamati.

„Nădăjduim, văzând mersul actual, că în fiecare săptămână sunt în medie câte două dosare de aderare la Mitropolia Basarabiei, ca până la sfârșitul anului să ajungem la 100. Observăm că mai multe comunități religioase doresc să adere la Mitropolia Basarabiei, însă unii preoți sunt reticenți. Intenția primordială trebuie să aparțină comunității religioase. Oamenii, în special la sate, își doresc să revină în sânul Patriarhiei Române. Preoții trebuie să-i urmeze. A veni sub omoforul Patriarhiei Române este un lucru firesc și natural și credem că acest lucru se va întâmpla pe tot teritoriul R. Moldova” declara, de curând, părintele Constantin Olariu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei.

Numeroase parohii din Republica Moldova au revenit în ultimii 2 ani în sânul Bisericii Ortodoxe Române. Deciziile aparțin în totalitate comunităților și clerului, care nu mai doresc să rămână sub omoforul Patriarhiei Moscovei ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE