miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEBiserica subordonată Rusiei din Republica Moldova trimite preoții din poartă-n poartă pentru...

Biserica subordonată Rusiei din Republica Moldova trimite preoții din poartă-n poartă pentru a le spune credincioșilor că Mitropolia Basarabiei (Patriarhia Română) e o structură nerecunoscută

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Camencea, raionul Orhei, este cea mai recentă parohie care a trecut la Mitropolia Basarabiei. Anunțul a fost făcut duminica trecută de către preotul Andrei Popa, conform ZdG.

Ulterior anunțului, mai mulți preoți care țin de Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove și-au făcut apariția în localitate. Aceștia au fost surprinși în timp ce discutau cu sătenii și le spuneau că Mitropolia Basarabiei este o structură nerecunoscută. De asemenea, le spuneau că preotul Andrei Popa slujește fără a avea acest drept, deoarece a fost caterisit de structura Mitropolia Moldovei (Patriarhia Moscovei).

Mai mult, în fruntea grupului de preoți s-a aflat chiat protopopul de Orhei, Iulian Rață. El a comparat Mitropolia Basarabiei cu Transnistria, spunând că ambele sunt nerecunoscute.

Mitropolia Chișinăului, acuzată că este finanțată de Rusia

„Nu poți trece dintr-o biserică în alta, că nu e canonic. (…) Părintele nu a avut ascultare de Mitropolitul său și nu face ascultare de arhiereul său. (…) Problema cu Mitropolia Basarabiei este foarte clară. Este o structură schismatică, nerecunoscută, la fel cum este Transnistria, nerecunoscută pe plan internațional. La fel și cele 14 biserici surori autocefale, cu excepția Patriarhiei Române, nu recunosc această entitate. Știți ce face părintele? Vă bagă în schismă, în ruptură”, i-a zis acesta unui sătean din Camencea.

El l-a acuzt pe preotul Andrei Popa că a trecut la Mitropolia Basarabiei pentru bani.

„Mata pentru bani ești acolo? Ne vindem sufletele pentru bani”, i-a spus acesta părintelui Andrei Popa.

La rândul său, preotul trecut la Mitropolia Basarabiei i-a spus verde-n față protopopului de Orhei că biserica din care face parte este susținută de Rusia.

„Vă văd ca niște lupi veniți în Camencea. Ați intrat în turmă ca lupii. Sunteți plătiți de ruși. Aveți card de la Patriarhia Moscovei”, i-a zis acesta.

Ca urmare a numărului tot mai mare de preoți care trec de la Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove la Mitropolia Basarabiei, mitropolitul Vladimir i-a transmis o scrisoare Patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române în care i se plânge că acceptă în sânul Patriarhie Române pe preoții pe care el îi caterisește.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Alincule, și tu îi aperi pe trădătorii românității în felul tău. Așa că înțeleg de ce nu vrei ca Moskova să piardă controlul în Basarabia. Deși zici că e numai un conflict administrativ, ești convins în suflețelul tău de român că Patriarhul Putin și episcopii Dughin și Șoigu sunt cei mai ortodocși pravoslavnici din lume!

  2. Iși apără și ei credincioșii in felul lor …
    E un conflict administrativ, nu dogmatic.
    Și ii inteleg că nu vor să ajungă neapărat să fie păstoriți de Patriarhul Bănescu și de episcopii Baconschi și Papahagi…

  3. asa e in vremurile de pe urma, asa a fost prezis de sfinti, smintelile vor fi atat de mari incat numai cei luminati de Dumnezeu vor mai distinge adevarul de minciuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE