ACTUALITATE Episcopul Macarie al Europei de Nord: Adu-ți copilul la Potir, tată și...

Episcopul Macarie al Europei de Nord: Adu-ți copilul la Potir, tată și mamă, cum poți și cât mai poți!

Salvarea părinților este îmbisericirea copiilor, a spus, sâmbătă, Episcopul Macarie al Europei de Nord, adresând părinților îndemnul să se lupte să-și aducă copiii la biserică în aceste vremuri grele.

Luptați-vă ca toți copiii voștri să aibă parte de Biserică, să aibă parte de cele sfinte, să aibă parte de ocrotirea Maicii Domnului și a sfinților, a spus părintele Macarie, într-un cuvânt de învățătură adresat la Praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului.

„Străduiește-te, iubite tată și iubită mamă, ca pruncul tău să aibă parte de binecuvântarea preotului, să aibă parte de cele sfințite și,  mai presus de toate, să aibă parte de sfânta împărtășanie.

Adu-ți copilul la Potir, tată și mamă, cum poți și cum mai poți! Hrănește-l cu hrana veșniciei, ca să aducă răsadul Cerulului, care a fost sădit în el la sfîntul botez.

Cultivă-i copilului tău bobul de Lumină, ca să devină fiu și fiică a Luminii. Dați o prioritate majoră copiilor voștri.

Urmează vremuri grele și știu, iubite tată și iubită mamă, că inima ta este strânsă, gândindu-te la soarta copiilor tăi, însă nu deznădăjdui, nu te descuraja, cu toate că vremurile sunt din ce în ce mai grele, atât de vrăjmașe inocenței și curăției copilăriei, însă roag-o pe Maica Domnului să vă acopere familiile voastre, să vă scoată la limanul cel neînviforat.

Iubite tată, cere ajutorul Maicii Domnului! Iubită mamă, încredințează-ți copilul Maicii Domnului. Și ea este mamă! Ea cunoaște frământările inimii tale. Ea este cea care și-a văzut Copilul pe cruce, torturat și ucis fără milă de cei pentru care s-a întrupat.(…)

La această prăznuire a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu să-i încredințăm pe toți copilașii noștri, sub acoperământul ei cel luminos și să ne rugăm pentru toți părinții greu încercați, pentru tații noștri, pentru mamele noastre, aflați în necaz”, a spus PS Macarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite