marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEEpiscopul Macarie al Europei de Nord: Adu-ți copilul la Potir, tată și...

Episcopul Macarie al Europei de Nord: Adu-ți copilul la Potir, tată și mamă, cum poți și cât mai poți!

Salvarea părinților este îmbisericirea copiilor, a spus, sâmbătă, Episcopul Macarie al Europei de Nord, adresând părinților îndemnul să se lupte să-și aducă copiii la biserică în aceste vremuri grele.

Luptați-vă ca toți copiii voștri să aibă parte de Biserică, să aibă parte de cele sfinte, să aibă parte de ocrotirea Maicii Domnului și a sfinților, a spus părintele Macarie, într-un cuvânt de învățătură adresat la Praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului.

„Străduiește-te, iubite tată și iubită mamă, ca pruncul tău să aibă parte de binecuvântarea preotului, să aibă parte de cele sfințite și,  mai presus de toate, să aibă parte de sfânta împărtășanie.

Adu-ți copilul la Potir, tată și mamă, cum poți și cum mai poți! Hrănește-l cu hrana veșniciei, ca să aducă răsadul Cerulului, care a fost sădit în el la sfîntul botez.

Cultivă-i copilului tău bobul de Lumină, ca să devină fiu și fiică a Luminii. Dați o prioritate majoră copiilor voștri.

Urmează vremuri grele și știu, iubite tată și iubită mamă, că inima ta este strânsă, gândindu-te la soarta copiilor tăi, însă nu deznădăjdui, nu te descuraja, cu toate că vremurile sunt din ce în ce mai grele, atât de vrăjmașe inocenței și curăției copilăriei, însă roag-o pe Maica Domnului să vă acopere familiile voastre, să vă scoată la limanul cel neînviforat.

Iubite tată, cere ajutorul Maicii Domnului! Iubită mamă, încredințează-ți copilul Maicii Domnului. Și ea este mamă! Ea cunoaște frământările inimii tale. Ea este cea care și-a văzut Copilul pe cruce, torturat și ucis fără milă de cei pentru care s-a întrupat.(…)

La această prăznuire a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu să-i încredințăm pe toți copilașii noștri, sub acoperământul ei cel luminos și să ne rugăm pentru toți părinții greu încercați, pentru tații noștri, pentru mamele noastre, aflați în necaz”, a spus PS Macarie.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE