vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEBelgia | Mega Image transformă în supermarket o biserică. În ciuda protestelor...

Belgia | Mega Image transformă în supermarket o biserică. În ciuda protestelor locuitorilor, contractul de concesiune a fost semnat

Delhaize, grupul belgian care deține în România compania Mega Image, a devenit proprietarul, pentru următorul secol, al Bisericii Sfânta Ana din orașul Gent, conform Știripesurse.

Compania vrea să transforme biserica în supermarket, relatează agenţia Belga, care precizează că Delhaize a confirmat informaţia apărută mai întâi în publicaţia Het Nieuwsblad.

Chiar dacă locuitorii din zonă s-au mobilizat și au protestat, luni s-a semnat contractul de concesiune pentru clădirea bisericii. Delhaize plănuia de mai mult timp să înființeze un supermarket, un restaurant și un bar de vinuri în Biserica Sfânta Ana.

Lucrările de transformare a clădirii bisericii în supermarket vor începe în anul 2024, însă grupul Delhaize a dat asigurări că noua destinație a clădirii nu va influența elementele arhitecturale și identitatea acesteia.

Lanţul a obţinut o subvenţie de 3 milioane de euro de la regiunea flamandă pentru a efectua o renovare completă a clădirii. Toate elementele culturale şi istorice vor fi păstrate, a dat asigurări Roel Dekelver, purtător de cuvânt al companiei.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate