ȘTIRIPremierul Cehiei critică intențiile UE privind eliminarea mașinilor normale în favoarea celor...

Premierul Cehiei critică intențiile UE privind eliminarea mașinilor normale în favoarea celor electrice: Nu putem dicta oamenilor ce mașini să cumpere

Premierul Cehiei, Andrei Babiș (foto), a criticat propunerea Uniunii Europene de a interzice vânzarea mașinilor pe benzină și motorină începând din 2035, numind-o „nonsens”.

El a spus că această propunere, numită „Fit to 55”, trebuie schimbată în mod semnificativ.

„Sunt convins că trebuie schimbat în mod semnificativ. Distruge producătorii de mașini și suntem împotriva acestei propuneri. Următorul guvern va trebui să facă față acestui lucru, pentru că nu putem dicta oamenilor ce fel de mașini pot cumpăra”, a afirmat Babiș, informează Bloomberg.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cehia are tot dreptul să fie îngrijorată de această propunere, de vreme ce producția auto reprezintă mai mult de un sfert din producția industrială și angajează aproape 700.000 de oameni direct și indirect.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a spus că interdicția va amenința competitivitatea economiei foarte industrializate și bazate pe cărbune a Cehiei și a promis că va face din sectorul auto o prioritate după ce va prelua președinția rotativă a Consiliului UE în a doua jumătate a anului 2022.

Partidul ANO al lui Babis a inclus problema în centrul campaniei sale de dinaintea alegerilor de pe 8-9 octombrie. ANO conduce în sondajele de opinie, redresându-se după ce popularitatea sa a căzut când o parte a populației a suferit una dintre cele mai fatale izbucniri de cazuri de Covid.

Premierul Ceh a mai spus că certificatele pentru carbon ar fi trebuit să fixeze prețul și să nu fie vândute ca bunuri pe piață.

Deși România este într-o situație asemănătoare, având în producătorul „Dacia”, una dintre cele mai importante piese ale economiei, niciun decident politic nu a comentat împotriva planurilor Comisiei Europene.

Singura excepție o constituie partidul de opoziție AUR. Liderul acestei formațiuni, George Simion, a spus că „Fit for 55” este „o glumă pe care România nu și-o poate permite”.

AUR a cerut renegocierea „Green Deal-ul”-ului, în urma căruia urmează să închidem toate minele de cărbune, una dintre principalele surse de energie ale țării.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...