ACTUALITATEGeorge Simion ADMIRĂ Polonia pentru cum rezistă „la uniformizarea culturală de tip...

George Simion ADMIRĂ Polonia pentru cum rezistă „la uniformizarea culturală de tip sovietic pe care încearcă s-o impună Bruxelles-ul”: E o mare eroare că România nu s-a alăturat Grupului de la Vișegrad

George Simion, co-președinte AUR, a participat la Conferința “Europa Carpaților”, în cadrul celui de al 30-lea Forum Economic de la Karpacz, din Polonia.

Cu această ocazie, el a răspuns întrebărilor unor jurnaliști locali, afirmând printre altele, că a fost o eroare faptul că România nu a intrat în Grupul de la Vișegrad. Simion a acuzat Germania că este țara care controlează de facto UE și că se va înțelege, într-un final, cu Rusia.

„E o mare eroare că România nu s-a alăturat Grupului de la Vișegrad, ar fi trebuit să participăm alături de Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia. Avem aceeași istorie, avem aceleași interese și vom avea același viitor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu putem conta pe Germania, care controlează o mare din afacerile interne și externe ale noastre, pentru că Germania va bate palma cu Rusia”, a spus deputatul român.

El a declarat că admiră politica Poloniei pentru modul în care „rezistă la uniformizarea culturală” pe care încearcă s-o impună Bruxelles-ul. Simion nu se declară de acord cu suprastatul european sau armata europeană, în condițiile în care Ministrul German al apărării a readus această propunere în discuție.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Trebuie să spun că admir politica Poloniei, iar în unele cazuri și a administrației Orban, pentru modul în care rezistă la ce încearcă Bruxelles-ul să impună: o uniformizare culturală care s-a încercat în perioada sovietică și care nu funcționează la poporul nostru.

Nu cred că UE ar trebui să-și creeze o armată proprie sau un supra stat european”, a adăugat liderul AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ceea ce privește noul virus, el a reiterat faptul că nu neagă existența sa, doar că nu-l consideră atât de grav încât să blochezi totul.

„Nu negăm existența virusului, dar nu credem că este atât de grav ca să blochezi totul. Poate țările din vest mai au încă rezerve financiare și pot face asta pentru încă 2-3 ani, dar noi nu ne putem permitem asta, așa cum nu ne putem permite „Green Deal”, precum și gluma de program numită Fit for 55”, a declarat Simion unei televiziuni poloneze.

Declarațiile lui George Simion vin în contextul în care AUR și-a anunțat, zilele trecute, solidaritatea cu Polonia și Ungaria, acuzând Comisia Europeană că „se amestecă în mod inadmisibil” în politica internă a acestor țări.

AUR, solidaritate cu Polonia și Ungaria

„Cererea recent adresată de Comisia Europeană către Curtea Europeană de Justiție de a aplica amenzi zilnice Poloniei, precum și blocarea fondurilor de redresare ale Ungariei, reprezintă un șantaj al Comisiei împotriva unor națiuni suverane care, la fel ca și România, au suferit aproape jumătate de veac din cauza totalitarismului comunist.

Alianța pentru Unirea Românilor se alătură Partidului European al Conservatorilor și Reformiștilor (ECR Party) în a considera acest abuz de putere al unei instituții europene ca fiind revoltător și de natură să adâncească deficitul democratic care afectează deja grav proiectul european comun.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Măsurile cerute de Comisie încalcă atât spiritul în care acest proiect a fost inițiat de părinții săi fondatori, cât și litera tratatelor constitutive care nu prevăd nicăieri vreun drept al unei instituții europene de a impune unui stat membru o anume programă educațională, de a-i interzice să-și protejeze copiii de propaganda neomarxistă ori de a obstrucționa independența justiției.

Elitele de la Bruxelles nu pot trece peste voința cetățenilor polonezi și maghiari, exprimată prin vot popular în repetate rânduri. Comisia Europeană este chemată să își reconsidere poziția și, așa cum este statuat în principiile fondatoare ale proiectului european, să respecte și să apere cultura, valorile, identitatea și voința democratică a tuturor statelor membre care o alcătuiesc”, a sunat comunicatul AUR de zilele trecute.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Mi-as fi dorit din tot sufletul sa ne aliem cu Polonia, Ungaria si celalalte tari aliate lor. Au conducatori cu adevarat patrioti.
    Ai nostrii sint doar niste marionete jalnice ce fac jocul vesticilor ce au nevoie de sclavii români fara sa le pese de soarta poporului român.

  2. AUR este partidul care reprezintă interesele poporului român.
    Merită sustinut. Este singurul care spune raspicat NU invadatorilor germani care ne-au anexat dupa 1990.
    Dorim sa fim, sa ne REcistigam independenta. Germania ne considera colonia lor si sclavii lor. Vor prin UE sa ne impuna distrugerea familiei normale, producatoare de urmasi pe cale NATURALA. Sa spunem un NU hotarit impunerii ca reproducerea in România sa fie controlata prin sistemul in vitro. Sa se stopeze impunerea educatiei LGBT. Nu are ce cauta sa fie predata copiilor in România ca urmare a intereselor personale ale lacomilor fara scrupule. Luati labele voastre infecte de pe copii.
    Traiasca România liberă !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate