sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEComisia Europeană vrea să ELIMINE complet mașinile pe benzină și motorină până-n...

Comisia Europeană vrea să ELIMINE complet mașinile pe benzină și motorină până-n 2035 | VIDEO

Comisia Europeană ar putea propune reducerea la zero a emisiilor de CO2 pentru vehiculele noi în următorul deceniu, măsura având scopul de a combate schimbările climatice și să pună în aplicare Pactul Verde European.

Conform mai multor surse citate joi de AFP, Comisia Europeană are în vedere eliminarea completă a emisiilor auto începând din anul 2035. Cum vehiculele electrice sunt singurele care satisfac această exigenţă, ele vor deveni astfel singurele autorizate la comercializare pe piaţa autoturismelor noi, scrie Agerpres.

În UE le-a fost impus încă de anul trecut producătorilor auto un plafon mediu de 95 de grame de CO2 pe kilometru, care va fi diminuat treptat până la 100% în 2035, dacă propunerea Comisiei Europene va îmbrăca această formă anunțată de AFP.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această măsură nu beneficiază, nici pe departe, de vreun consens european și nici măcar nu este clar cum va combate poluarea.

Timpul necesar pentru a încărca o maşină electrică poate fi de până la 30 de minute până la 12 ore. Aceasta depinde de dimensiunea bateriei şi de viteza punctului de încărcare.

Criticii spun că înlocuirea motoarelor pe benzină și motorină va lovi în special în țările în curs de dezvoltare, care nu-și vor putea permite să cumpere noile vehicule, mult mai scumpe decât cele actuale.

Pe alt registru, criticii măsurii afirmă că nu va reduce semnificativ poluarea, deoarece procesul de manufacturare al bateriilor care vor „motoriza” mașinile este la fel de poluant. Mai mult, nu este clar ce se va întâmpla cu zecile de mii de baterii care vor fi schimbate.

De asemenea, măsura ar lovi industria auto, urmând să cauzeze pierderi de locuri de muncă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Ușor, ușor, ajungem de unde am plecat pe vremea lui Ceașcă. Sărăcie goală cu rafturi nude.O să bâzâie două-trei electrice vechi, cu potentați în ele iar tramvaiele vor fi ciorchine.Haleală proastă, mai lroastă decât pe vremea împușcatului, doar că vor exista cartiere de bogați, închise, de unde, din când în când se va înălța câte un quadropter pe deasupra griului cotidian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE