ACTUALITATEComisia Europeană vrea să ELIMINE complet mașinile pe benzină și motorină până-n...

Comisia Europeană vrea să ELIMINE complet mașinile pe benzină și motorină până-n 2035 | VIDEO

Comisia Europeană ar putea propune reducerea la zero a emisiilor de CO2 pentru vehiculele noi în următorul deceniu, măsura având scopul de a combate schimbările climatice și să pună în aplicare Pactul Verde European.

Conform mai multor surse citate joi de AFP, Comisia Europeană are în vedere eliminarea completă a emisiilor auto începând din anul 2035. Cum vehiculele electrice sunt singurele care satisfac această exigenţă, ele vor deveni astfel singurele autorizate la comercializare pe piaţa autoturismelor noi, scrie Agerpres.

În UE le-a fost impus încă de anul trecut producătorilor auto un plafon mediu de 95 de grame de CO2 pe kilometru, care va fi diminuat treptat până la 100% în 2035, dacă propunerea Comisiei Europene va îmbrăca această formă anunțată de AFP.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această măsură nu beneficiază, nici pe departe, de vreun consens european și nici măcar nu este clar cum va combate poluarea.

Timpul necesar pentru a încărca o maşină electrică poate fi de până la 30 de minute până la 12 ore. Aceasta depinde de dimensiunea bateriei şi de viteza punctului de încărcare.

Criticii spun că înlocuirea motoarelor pe benzină și motorină va lovi în special în țările în curs de dezvoltare, care nu-și vor putea permite să cumpere noile vehicule, mult mai scumpe decât cele actuale.

Pe alt registru, criticii măsurii afirmă că nu va reduce semnificativ poluarea, deoarece procesul de manufacturare al bateriilor care vor „motoriza” mașinile este la fel de poluant. Mai mult, nu este clar ce se va întâmpla cu zecile de mii de baterii care vor fi schimbate.

De asemenea, măsura ar lovi industria auto, urmând să cauzeze pierderi de locuri de muncă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Ușor, ușor, ajungem de unde am plecat pe vremea lui Ceașcă. Sărăcie goală cu rafturi nude.O să bâzâie două-trei electrice vechi, cu potentați în ele iar tramvaiele vor fi ciorchine.Haleală proastă, mai lroastă decât pe vremea împușcatului, doar că vor exista cartiere de bogați, închise, de unde, din când în când se va înălța câte un quadropter pe deasupra griului cotidian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...