sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATESorin Cîmpeanu, despre educația sexuală în școli: „România Educată” prevede introducerea în...

Sorin Cîmpeanu, despre educația sexuală în școli: „România Educată” prevede introducerea în noua lege a educației a disciplinei „Educație pentru viață”. Nu va fi opțională!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, despre educația sexuală în școli, că „România Educată” prevede introducerea în noua lege a educației a disciplinei „Educație pentru viață”, care „nu va fi opțională”, relatează news.ro.

Potrivit ministrului, un modul al acestei discipline va include și elemente de educație pentru sănătate, și va fi parte a trunchiului comun, astfel că va fi o materie obligatorie, nu va fi opțională.

Sorin Cîmpeanu a afirmat, despre legea adoptată recent în Parlament și promulgată de președinte, care prevede că în școli se vor derula, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinților, programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor, că urmare a analizei în România educată, a făcut propunerea de a fi integrat în textul noii legi a educației o disciplină, intitulată „Educație pentru viață”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Această disciplină, educație pentru viață, urmează să aibă mai multe module, dedicate și adaptate vârstei elevilor, de la învățământul primar și până la finele învățământului liceal. Printre aceste module se găsesc, pe lângă educația pentru mediu, juridică, civică, pentru cetățenie activă, pentru alimentație rațională și elemente de educație pentru sănătate. Va fi parte a trunchiului comun, va fi pentru toți elevii, nu opțională”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a arătat că trebuie văzut cum va fi primită această nouă Lege a educației, și în ce formă va fi adoptată ea. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea pentru modificarea și completarea legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, transmite Administrația Prezidențială.

Actul normativ de modificare a legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, reexaminat la solicitarea șefului statului, prevede că în școli se vor derula, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinților, „programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE