ACTUALITATEAustralia reintră în carantină | Australia de Sud, stat cu 1,8 milioane...

Australia reintră în carantină | Australia de Sud, stat cu 1,8 milioane de locuitori, a intrat în lockdown din cauza a CINCI persoane infectate

Mai mult de jumătate din cei 25 de milioane de locuitori ai Australiei au intrat în lockdown (carantină) începând de marți, după ce un al treilea stat a adoptat măsuri de restricție de libertății de mișcare pentru a stopa infectările cu varianta Delta a coronavirusului, scrie Reuters.

Ultimul stat care a intrat în carantină – pentru șapte zile – este Australia de Sud, care a luat această măsură după ce a detectat cinci persoane infectate, legate de o persoană care s-a întors dintr-o călătorie. Populația acestui stat este de 1,8 milioane de locuitori.

Aceeași măsură a fost luată și de statul Victoria, care tocmai a prelungit cu o săptămână, carantina impusă inițial pentru doar cinci zile.

Cel mai mare oraș al țării, Sidney, este deja în a patra săptămână de lockdown. Sidney este capitala New South Wales, care a înregistrat marți 78 de cazuri, în scădere cu 20 față de ziua anterioară. Autoritățile au anunțat că această cifră trebuie să fie aproape de zero înainte ca eliminarea lockdown-ului să fie luată în calcul.

New South Wales are o populație de peste 8,1 milioane de locuitori.Nu s-a anunțat niciun deces până acum.

Continua impunere a carantinei crește tensiunile în rândul australienilor, care au îndurat unul dintre cele mai restrictive regimuri de carantină din lume în ultimul an, relatează B92, citând BBC. Conform autorităților, acesta a fost motivul pentru care în timpul pandemiei au murit mai puțin de 1.000 de oameni.

Măsurile restrictive înseamnă că oamenii nu au voie să părăsească locuințele decât dacă vor să facă exerciții fizice, să meargă la cumpărături esențiale sau au un alt motiv întemeiat. Magazinele ne-esențiale și șantierele de construcții au fost închise.

Cetățenii se tem că noul lockdown ar putea dura până în septembrie. În replică, autoritățile afirmă că aceste măsuri sunt necesare deoarece australienii refuză să se vaccineze, doar 14% dintre cetățeni acceptând serul.

De altfel, australienii sunt foarte sceptici în privința vaccinului. La finalul lunii februarie, spectatorii prezenți la Australian Open au huiduit-o copios pe șefa federației australiene, atunci când ea a lăudat apariția vaccinului anti-covid.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. australia este colonie chinezo-britanica. in primele luni pLandemice cand australia a inceput sa ridice covrigu’ wuhan la fileul chinei, china s-a suparat si le-a inchis gura – china este importator al carnii de vita australiene.
    https://www.abc.net.au/news/2021-01-03/heres-what-happened-between-china-and-australia-in-2020/13019242
    https://www.thesun.co.uk/news/13414114/china-war-australia-claiming-covid-frozen-steak-not-wuhan/

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...