ACTUALITATEPropunerile liberalilor pentru funcția de premier: generalul Nicolae Ciucă, ministrul de Finanțe,...

Propunerile liberalilor pentru funcția de premier: generalul Nicolae Ciucă, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș

Președintele PNL, Ludovic Orban, discută, miercuri, cu președintele Iohannis despre desemnarea viitorului premier, liberalii având trei nume propuse, respectiv Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș, informează Digi24, citând surse politice.

Numele lui Nicolae Ciucă și cel al ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, au mai fost vehiculate în presă, surpriza fiind ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Potrivit sursei citate, din cele trei propuneri președintele Klaus Iohannis urmează să aleagă o persoană care va fi desemnată să formeze guvernul, cele mai mari șanse avându-le actualul premier interimar, Nicolae Ciucă.

Reamintim că mai există și alte propuneri de premier formulate de alte formațiuni politice. Astfel, alianța USR PLUS îl propune premier pe Dacian Cioloș, în timp ce PSD a anunțat că nu va accepta altă variant cu excepția dr. Alexandru Rafila.

Ludovic Orban și-a anunțat, luni, demisia, în urma rezutatelor alegerilor parlamentare din 6 decembrie. În scurt timp, președintele Iohannis l-a desemnat premier interimar pe actualul ministru al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...