joi, februarie 22, 2024
ȘTIRIEvoluția ruletei de-a lungul istoriei 

Evoluția ruletei de-a lungul istoriei 

Ruleta este singurul joc din cazinou care este cu adevărat distinct. Nu există jocuri similare care să vă vină în minte.

Blackjack, baccarat și poker sunt toate jocuri de cărți, prin urmare, seamănă într-o oarecare măsură cu jocuri din afara cazinoului, cum ar fi război. Având în vedere că barbutul este un joc de zaruri, este comparabil cu alte jocuri de zaruri precum Yahtzee. Cu toate acestea, ruleta este singurul joc existent care utilizează o roată.

Pentru că arheologii au descoperit dovezi ale unor plăci care au fost folosite înainte de cărțile de hârtie, putem urmări jocurile de cărți de-a lungul istoriei. Cu toate acestea, nu există nimic altceva comparabil cu roata de ruletă, cu care să putem compara jocul pentru a determina de unde provine acesta.

Iată o scurtă istorie a ruletei și cum s-a schimbat de-a lungul timpului. Dacă vrei și tu să te joci ruleta online, accesează netbet casino!

Divertismentul romanilor antici

În ceea ce privește originile jocului de ruletă, există două opinii opuse. Chinezii antici foloseau o tablă de joc circulară sau pătrată cu miniaturi de animale pictate pe fiecare zonă pentru a juca o varietate de jocuri. Istoricii afirmă că jocul s-a răspândit la nivel internațional după ce călugării dominicani l-au descoperit printre călugării chinezi.

Deoarece jocul de societate seamănă cu roata ruletei, mai ales având în vedere că în mijloc erau gravate cifrele 666, unii oameni cred că acest joc antic chinezesc este anterior ruletei. Cu toate acestea, istoricii nu cunosc regulile acestui joc. S-ar putea să fi fost un cu totul alt tip de joc.

Cea mai răspândită explicație cu privire la originile ruletei susține că era un joc practicat de trupele romane în antichitate. Acestea se bucurau de timpul liber jucând jocuri atunci când nu erau ocupate cu extinderea imperiului. Pe jos, ei făceau simboluri sau își aranjau unele săgeți într-un cerc. Apoi făceau pariuri pe locul unde se afla un scut care se învârtea sau o roată de car.

Blaise Pascal și roata diavolului

Un om de știință și inventator pe nume Blaise Pascal a trăit în Franța în secolul al XVII-lea. Având în vedere că nu acesta era scopul său, mă îndoiesc că ar fi primit cu bucurie să fie recunoscut ca fiind creatorul ruletei. Probabil că nu i-ar plăcea nici mitul care există în jurul poveștii sale.

Pascal cerceta legile mișcării în calitate de fizician. El a dorit să creeze un dispozitiv care să nu respecte legile fizicii. Mai exact, el căuta un mijloc de a genera o mișcare continuă fără ajutorul unei forțe externe. Pascal credea că ar putea face acest lucru folosind o roată circulară care era perfect echilibrată. Dispozitivul său de mișcare perpetuă, din păcate, nu a funcționat.

Dar, după ce a vizitat un cazinou din Paris, a descoperit o altă aplicație pentru creația sa. El a început să descopere că roțile defecte pe care le foloseau erau inegale după ce a jucat un joc care era probabil comparabil cu E.O. Apoi și-a modificat creația anterioară acasă. A creat un mecanism care, în loc să fie o mașină cu mișcare perpetuă, era roata de ruletă originală.

Acesta conținea 38 de buzunare, pe care le-a etichetat, le-a vopsit în roșu sau negru și a lăsat două locuri verzi pentru zerouri. Pascal a fost probabil primul care s-a referit la jocul de noroc sub numele de ruletă, care este expresia franceză pentru “roată mică”. Înainte ca Pascal să-și inventeze roata, s-ar putea să fi fost un nume informal pentru o serie de jocuri care se jucau în cazinourile franceze.

Mitologia lui Pascal este mai întunecată decât pare la prima vedere. Conform legendei, Pascal ar fi încheiat un pact cu diavolul. Acesta ar fi renunțat la sufletul său nemuritor în schimbul instrucțiunilor privind modul de construire a roții și plasarea fiecărui număr.

Generatoarele de numere aleatorii și ruleta online

Încă de pe vremea vechilor romani, ruleta a rămas unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou, iar fiecare schimbare pe care a suferit-o l-a făcut mai palpitant și mai echitabil pentru participanți. Cu toate acestea, cea mai importantă componentă a jocului este însăși roata. Așadar, cum poate fi jucată ruleta fără roată?

Când cazinourile de pe internet au început să ofere jocuri de cărți și sloturi, au trebuit să găsească o modalitate inedită de a include și ruleta. Au reușit să imite caracterul aleatoriu al unei roți de ruletă obișnuite folosind generatoare de numere aleatorii, datorită progreselor înregistrate în tehnologia informatică.

Generatoarele de numere aleatoare programabile permit utilizatorului să specifice ce set de numere pot fi create. Singurul lucru pe care trebuie să îl facă designerii de software de cazinou este să specifice numerele cuprinse între 0 și 36. De asemenea, aceștia au opțiunea de a adăuga un simbol dublu 0. Oricare dintre aceste numere este ales de calculator la întâmplare.

Concluzie

Ideea fundamentală a ruletei nu s-a schimbat prea mult de-a lungul anilor, în ciuda unor modificări importante.

Indiferent ce se întâmplă, ruleta va fi întotdeauna unul dintre cele mai distinctive jocuri de cazino. Este extrem de apreciat oriunde te-ai duce.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE