vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEAUR: PNL și Nicușor Dan dau afară sute de muncitori de la...

AUR: PNL și Nicușor Dan dau afară sute de muncitori de la STB, cu complicitatea PSD | Solicităm conducerii să revină asupra deciziei

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) avertizează că aproximativ 200 de angajați ai Societății de Transport București (STB) urmează să fie dați afară de PNL și Nicușor Dan, cu complicitatea PSD, ca răzbunare pentru că sindicaliștii și-au permis să își ceară drepturile în luna ianuarie a acestui an.

Deputatul AUR George Simion susține că directorul STB, Adrian Criț, nu a acționat cu bună-credință, în interesul angajaților, pentru a remedia problemele cu care se confruntă această societate de transport. AUR a anunțat că va sesiza Avocatul Poporului pentru a combate abuzurile comise de Adran Criț și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

„Dacă era om serios, directorul Adrian Criț, numit în funcție de PNL și protejat de Nicușor Dan, ar fi discutat cu sindicaliștii și ar fi stabilit de comun acord o serie de măsuri pentru remedierea problemelor cu care se confruntă societatea. Așa, acesta nu se dovedește a fi decât un politruc cinic. AUR a apreciat drept legitime, la vremea respectivă, revendicările lucrătorilor, și chiar a propus un set de soluții pentru deblocarea situației. Rămânem alături de șoferi și familiile lor și vom sesiza Avocatul Poporului cu privire la ilegalitățile comise, precum și Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senatul României”, a declarat deputatul AUR George Simion.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reprezentanții AUR solicită STB să revină asupra deciziei de concediere a celor 200 de angajați și să aplice alte măsuri, mai puțin severe, proporționale cu faptele acestora. În acest sens s-a exprimat și senatorul AUR Claudiu Târziu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„În Săptămâna Mare, circa 200 de angajați ai STB au fost anunțați că vor fi dați afară, pe criterii care amintesc de alte vremuri. Pur și simplu, pentru că niște oameni și-au permis să-și ceară drepturile – condiții mai bune de muncă, autobuze noi și stoparea furtului prin intermediul companiilor de partid – aceștia sunt eliminați acum, cu titlu de răzbunare. Așa înțelege Nicușor Dan să rezolve problemele din STB: eliminându-i pe cei incomozi. Așa înțelege PNL să respecte demnitatea umană: strivind-o. Așa înțelege PSD să respecte lupta sindicală: trădând-o”, a precizat senatorul AUR  Claudiu Târziu.

 Cei 200 de angajați STB au cerut condiții de lucru mai bune și demisia directorului Adrian Criț. Ei au protestat cinci zile la rând, în luna ianuarie, iar în această săptămână au fost anunțați că vor fi concediați.

Directorul STB, Adrian Criț, susține că această grevă a adus un prejudiciu în valoare de 20 de milioane de lei, potrivit Antena3.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE