duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATENoutăți importante în Educație: Școlile revin la normal în toate localitățile cu...

Noutăți importante în Educație: Școlile revin la normal în toate localitățile cu incidența sub 3 la mie, INDIFERENT de pragul de vaccinare / Școlile pot decide dacă testează elevii. Acordul părinților, obligatoriu

În toate localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie, indiferent de pragul de vaccinare al personalului din învățământ, școlile și grădinițele vor fi deschise cu prezență fizică de luni, după ce va fi modificat ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației, a anunțat Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă de la sediul ministerului.

„Având în vedere nivelul foarte ridicat de interes, justificat, pentru modul în care vor putea funcționa școlile, începând de săptămâna viitoare, în urma consultărilor detaliate pe care le-am avut între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, vă pot spune următoarele lucruri valabile pentru acest moment, stadiul pentru acest moment.

Este în curs de pregătire o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care Ministerele Sănătății și Educației sunt abilitate să dea un ordin comun, în sensul în care sunt deschise activitățile în grădinițe și școli în localitățile care sunt sub rata de infectare de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vă aduc la cunoștință că, astăzi, 1.724 de localități din România au rata de infectare de sub trei la mie. La nivel național, rata de infectare este astăzi 4,36 la mie. În București, de exemplu, este de 4,76 la mie și sunt 18 județe care în ansamblul lor au rata de infectare mai mică de trei la mie.

Totodată, Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile pot decide ca testele elevilor să fie făcute acasă de părinți sau în prezența acestora, nu neapărat la școală.

„O prevedere foarte importantă este următoarea: la decizia școlii, testele vor putea fi administrate la domiciliu, de către părinți sau sub supravegherea părinților sau a reprezentanților legali ori în școală. Atunci când există dorința colegilor cadre didactice pentru a fi administrate în școală, este nevoie și de acordul părinților. Acordul părinților va fi exprimat într-un formular pentru care am agreat că va fi elaborat de către Ministerul Sănătății.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Rezultatul va putea fi trimis dirigintelui, în scris sau prin e-mail sau învățătorului sau persoanei desemnate în școală. Este foarte posibil, pentru a acoperi toate situațiile, ca în ziua de vineri fiecărui elev sau copil de grădiniță să i se pună la dispoziție două teste pentru săptămâna viitoare, dacă părinții decid să le facă acasă evident că nu e nevoie de acordul părinților, pentru că ei înșiși le administrează. Dacă profesorii în școală, prin decizia Consiliului de Administrație, consideră că administrarea poate fi organizată în școală, copilul va merge cu cele două teste sau cu testul de luni și testul de joi pentru a fi administrat în școală și supravegherea cadrelor didactice. Oricum testele vor fi la copii.

Chiar dacă școala are capacitatea și disponibilitatea de a face testele, dar părintele nu-și exprimă acordul să fie testat, testele oricum vor fi la copii acasă și își pot face aceste teste acasă. Fac un apel la responsabilitatea părinților pentru a comunica în timp și corect rezultatele acestor teste, în beneficiul sănătății propriilor copii și a sănătății întregului colectiv în care intră acești copii.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Tocmai aceasta este ideea descentralizării, la latitudinea fiecărei școli, pentru că sunt profesori care au dorit să se implice în testare, după cum ați văzut foarte bine sunt și școli care consideră că nu au pregătirea necesară să se implice și că nu își pot asuma această responsabilitate. Lucrurile fiind cunoscute la nivelul fiecărei școli, școala decide prin Consiliul de administrație dacă există disponibilitate pentru testarea în școală”, a spus Ministrul Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că săptămâna trecută au fost proteste masive în județul Suceava, din partea părinților și a copiilor, pentru faptul că școlile au fost închise, deși incidența infectărilor era foarte mică.

Proteste a stârnit și decizia Ministerului de a obliga școlile să realizeze testarea elevilor prin intermediul profesorilor. Procedura era una chinuitoare și nefezabilă atât pentru copii cât și pentru cadrele didactice.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE