sâmbătă, decembrie 2, 2023
ȘTIRIAsztalos Csaba, președintele CNCD: Libertățile speciale pentru vaccinați nu sunt neapărat discriminatorii

Asztalos Csaba, președintele CNCD: Libertățile speciale pentru vaccinați nu sunt neapărat discriminatorii

Asztalos Csaba, președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat că „libertățile speciale pentru vaccinați nu sunt neapărat discriminatorii”, după ce acum trei zile spunea exact contrariul, informează stiripesurse.ro. Zilele trecute, acesta afirma că măsurile ce îi favorizează pe cei vaccinați „pot să existe probleme de încălcare a drepturilor omului”, potrivit news.ro.

„Eu cred că interesul este să prevenim transmiterea infecției COVID-19 și trebuie să distingem de la domeniu la domeniu. Orice restricție a drepturilor fundamentale se realizează prin lege și nu neapărat un tratament diferențiat între vaccinați și nevaccinați este, din start, și discriminatoriu, adică nelegal. În măsura în care cei vaccinați sunt într-o situație diferită față de cei nevaccinați și se justifică o astfel de măsură, nu suntem într-o situație de discriminare.

Aș vrea să vă dau cu titlu de exemplu o sentință a Curții de Apel Cluj Napoca, din februarie, care arată că distincția dintre vaccinați și nevaccinați la venirea din străinătate – adică cei nevaccinați au obligația să stea în carantină 14 zile, cei vaccinați nu au această obligație – nu este o formă de discriminare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deci, de la caz la caz va trebui să analizăm în ce măsură există un temei legal pentru aceste diferențieri și în ce măsură se justifică o astfel de decizie.

Atunci când o persoană decide să se vaccineze sau nu, nu adoptă o decizie doar pentru propria persoană, ci adoptă o decizie care are legătură și cu sănătatea publică a comunității în care trăiește. Orice campanie de vaccinare privește o comunitate fără de care, dacă nu se atinge gradul necesar de imunizare, nu se ajunge la protecția comunității. Cel care decide să nu se vaccineze poate pune în pericol acea categorie de persoane care nu atinge vârsta necesară pentru vaccinare, respectiv, poate să-i pună în pericol pe cei care, din diferite motive, au contraindicații și nu se pot vaccina sau pe cei care chiar dacă se vaccinează nu fac anticorpi.

Este un subiect extrem de complex și avem nevoie de mult echilibru și analiză și experții trebuie să ne spună dacă cei vaccinați, comparație cu cei nevaccinați sunt într-o situație diferită și dacă se justifică măsuri de diferențiere.

Vreau să subliniez că statul constituțional are obligația să asigure sănătatea publică, de a lua măsuri. Dacă eu îmi trimit copilul la școală și se îmbolnăvește de COVID-19 și are o problemă reală din această cauză, am tot dreptul să dau statul în judecată dacă nu adoptă toate măsurile necesare pentru prevenția răspândirii acestei pandemii.”, a precizat Asztalos Csaba, potrivit B1.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tot președintele CNCD, în luna februarie a anului curent, în loc să îi ia apărarea arbitrului român Sebastian Colțescu care era pus la zid de întreaga planetă pentru un așa-zis caz de  „rasism”, acesta l-a îngropat și mai tare, condamnându-l și fiind convins că vor exista sancțiuni.

„Cu siguranță vor fi sancțiuni. Este un incident extrem de grav și o pierdere imensă de imagine pentru România.”, declara acesta, care acuza mai apoi România întreagă de rasism, invocând tot întâmplări fotbalistice.

Conform UEFA, Sebastian Colțescu nu a fost vinovat de rasism, în schimb Asztalos Csaba nu și-a cerut scuze.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Nu i se va intampla nimic.In timp ce noi,romanii,dormeam pe noi statul roman era acaparat de alogeni.Exemplu asta si sunt sute si mii ca el.

  2. să fii șeful unei Comisii Antidiscriminare și să promovezi discriminarea – ASTA INSEAMNĂ SĂ FII MAFIOT

    Băi Astalosz, sluga, vezi că iti joci job-ul tău și instituția ta teroristă de data asta, că nimeni nu vă mai ia in serios dacă legalizezi tu segregarea sanitară!

    cine ești tu să decizi ce drepturi dai tu la unii și iei de la alții??? Ce, drepturile noastre sunt ale lu tac-tu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate