joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEProfit Magic: Asociația fondată de Vlad Voiculescu, a strâns 50 milioane lei...

Profit Magic: Asociația fondată de Vlad Voiculescu, a strâns 50 milioane lei și a cheltuit sub 18 în ultimii 5 ani

Asociația MagiCAMP, un ONG românesc de mare succes, a fost fondată de Vlad Voiculescu, împreună cu câțiva prieteni și asociați din satul său natal, Brănești (Dâmbovița). În ultimii cinci ani, asociația a strâns din donații peste zece milioane de euro, dar a cheltuit aproximativ o treime, potrivit Newsweek.

Potrivit datelor publice de la Ministerul de Finanțe, Asociația MagiCAMP a colectat, din 2015 până în 2019, 49,92 milioane lei. Din această sumă, însă, a cheltuit numai 17,46 milioane lei. Suma necheltuită, deci rămasă, se ridică la peste 32 de milioane de lei.

În ciuda obstacolelor întâmpinate în general de asociațiile în strângerile de fonduri, organizația formată de fostul ministru al Sănătății, a reușit să depășească așteptările, adunând un capital de peste șase milioane de euro. Publicația amintită mai sus a adresat trei întrebări celor de la MagiCAMP:

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

  1. Cum ați reușit să adunați un excedent, în perioada 2015-2019, de 32,7 milioane de lei?
  2. Capitalul de 32,7 milioane de lei, echivalentul excedentului pentru perioada 2015-2019, se află în conturi bancare sau în alte tipuri de depozite?
  3. Când intenționați să cheltuiți suma de 32,7 milioane de lei, echivalentul excedentului pe perioada 2015-2019?

Răspunsul asociației a fost unul general și ușor ambiguu.

„Bună ziua,

Încă o dată vă mulțumesc pentru atenția acordată activității noastre în sprijinirea copiilor cu afecțiuni oncologice și alte boli grave din România.

Vă rog să îmi permiteți să fac un overview a ceea ce este Asociația Magic și evoluția sa în timp.

Magic s-a născut în anul 2014 cu tabere de vară pentru copiii bolnavi de cancer, mai exact cu două tabere pentru 32 de copii.

Încă de la prima tabără am realizat că familiile ce au un copil bolnav se confruntă cu dificultăți materiale și emoționale care fie întârzie accesul copilului la tratament adecvat, fie îi zădărnicesc recuperarea medicală după sfârșitul tratamentului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Fiecare dintre cele 12 proiecte implementate azi de Asociația Magic reprezintă răspunsul la o nevoie identificată împreună cu familiile și medicii onco-pediatri.

Fie că este vorba de nevoia de transport, cazare, relaxare, sprijin emoțional, alimentație sănătoasă, educație, pachete săptămânale cu alimente și produse de igienă la spital, ori condiții decente de locuire, investigații medicale și medicamente.

Asociația Magic a evoluat enorm față de punctul de plecare, iar acest ecosistem de proiecte și servicii despre care vă povesteam mai sus s-a născut în mare parte după campania „Împreună pentru MagicHOME”.

Această campanie națională de strângere de fonduri ne-a adus alături donatori, voluntari și parteneri care ne-au susținut atunci și care continuă să ne fie alături.

Pe parcurs, alții asemenea lor s-au alăturat misiunii Magic.

Ne bucură faptul că încrederea oamenilor în noi ne oferă șansa de a dezvolta noi proiecte prin intermediul cărora să ajungem la mai multe familii care se confruntă cu boli oribile precum tetrapareza, cancer, boli ale sângelui și altele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fondurile strânse de Magic de-a lungul timpului ne permit nu doar să ajutăm cu servicii integrale 5000 de copii bolnavi și pe toți ceilalți membrii ai familiilor lor, dar ne dau speranța că vom crește numărul beneficiarilor la 10.000 până la sfârșitul acestui an.

Trebuie să știți că familiile pe care le ajutăm prin proiectele noastre rămân în grija specialiștilor de la Magic pe durata a câțiva ani de zile, până când copilul este declarat vindecat sau până la deces, și chiar și după decesul copilului bolnav, dacă familia are alți copii minori în îngrijire.

În acest context, planificarea resurselor financiare și umane se face în concordanță cu acest lucru.

Construcțiile pe termen lung au, în general, nevoie de fundații solide și de echipe profesioniste care să le facă să funcționeze, așa cum sunt și project managerii, asistenții sociali și psihologii cu care noi lucrăm și care pun pe primul plan beneficiarii noștri.

Formarea și menținerea unei rețele de suport și oameni de bine care să ajute este un lucru care necesită o investiție de timp și resurse umane.

Aplicăm principiile transparenței.

De aceea, credem că orice partener sau donator Magic are dreptul să știe în orice moment cum se cheltuiesc fondurile și în ce proiecte plănuim să le investim.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Suntem recunoscători că aceste fonduri strânse din contribuții ne dau șansa de a anticipa cu aproximație un număr de familii pe care le putem ajuta, pe o perioada de câțiva ani de zile și de a planifica acest demers în consecință.

Fondurile asociației se află în conturi bancare și în depozite bancare care oferă o mai mare protecție.

Ele sunt folosite pentru pentru a asigura continuitatea activității asociației de zi cu zi, pentru a finanța, dezvolta și implementa cele 12 proiecte Magic, pentru a asigura resursele umane necesare, și continuarea eforturilor de a crește și menține rețeaua noastră de suport, parteneri și colaboratori.

Am vrea să împărtășim cu dumneavoastră și câteva dintre proiectele frumoase pe care le vom demara anul acesta.

Primul este extinderea taberei MagiCAMP pentru a permite acomodarea a mai mulți copii. Calculele noastre arată ca investiția va depăși 800.000 EUR.

Deschiderea unei noi tabere pentru copiii cu afecțiuni grave și a unui centru de recuperare la Constanța, unde plănuim să investim peste 600.000 EUR.

De asemenea, până la sfârșitul lui 2021, vom începe construcția a 5 case noi pentru familiile din medii defavorizate ce au un copil bolnav de cancer. Estimăm cheltuieli de aproximativ 200.000 EUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sper că v-am ajutat să vă faceți o imagine mai clară asupra activității asociației noastre.

Dacă doriți, vă pot pune la dispoziție rapoartele organizației din ultimii ani, cu mențiunea că cel din 2020 va fi publicat în aproximativ 2 luni.

De asemenea, mi-ar plăcea să vă invit să vizitați trei dintre MagicHOME-urile noastre din București și să veniți în MagiCAMP vara aceasta.

Toate cele bune,

Jeanina Zgirie.”, scrie în răspunsul asociației.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Se spune în popor că unii mănâncă căkt cu lingura. Eu le spun lingurari. Unii mănâncă cu lopata, pe ăștia îi numesc lopătari. Dar ăștia a-i varanului sunt basculangii. Adică îl mănâncă cu basculanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE