OPINIIAnti-exemplu de politician

Anti-exemplu de politician

EMINESCU: ,,Greșelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se împiedică dezvoltarea unei țări întregi și se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.”

Nu e nevoie să trădezi ca să faci rău ţării şi oamenilor ei, e de ajuns să fii incompetent.

Eu unul m-am săturat să îmi tot anulez votul (am mai spus-o), neavând ce alege şi, în acelaşi timp, să am conştiinţa împăcată. Ca România să prospere, avem nevoie de oameni pricepuţi la cârma corabiei, nu de bandiţi, ipocriţi şi politicieni cu apucături de mafioţi. O fi mulţi, o fi puţini aşa?

Citeam recent pe cunoastelumea.ro că: ,,În ultimii 27 de ani, România a fost jefuită de 3,3 ori mai mult decât ne-au jefuit 3 imperii în 530 de ani de istorie”.

,,(…) avuţia pe care a scos-o din România Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani este de 46.000 tone aur, pe care o putem compara cu cantităţile de aur scoase din România de către străini, până în anul 1945.

Deci, în ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 3,3 ori mai mare decât au scos toate imperiile, în 530 de ani, între anii 1415 şi 1945.

În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 135 ori mai mare decât a scos Imperiul Otoman în 460 de ani.

În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 53 ori mai mare decât a scos Imperiul Habsburgic în 240 de ani.

În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 1.000 ori mai mare decât a scos Imperiul Rus în cele 10 invazii făcute în teritoriile româneşti pe parcursul a 166 de ani. (…)”

Astea sunt realizările celor care ne cerșesc voturile la fiecare 4 ani! Nu au obraz, nu au rușine, nu mai vorbesc de lipsa fricii de Dumnezeu, încât să stopeze jaful și să lase la conducere oameni pentru țară, pentru fiii ei și binele nostru al tuturor, nu pe cei ce au doar interese meschine, grup din care și ei fac parte!

Așadar, clasa politică actuală trebuie reformată din rădăcini. Cu implicarea noastră activă, nu doar arătând cu degetul de pe margine spre hoți, ci punând(u-ne) oameni cinstiți în loc. Degeaba înlocuim roșu cu galben (sau le amestecăm, că tot e la modă alianța portocalie 2.0) sau altă culoare (albastru de USRiplus, verde de FD), dacă unii din cei ce prind un scaun în Parlament au aceleași năravuri precum cei pe care îi înlocuiesc. Unii din ei mai au și nerușinarea să pozeze public în oameni morali, deși tot cugetă la cum să fure pentru ei și gașca lor de lacomi de avere. Pentru ei, banul chiar e ochiul dracului, căci dacă mor nepocăiți, soarta bogatului nemilostiv îi așteaptă. Știu, nu-i sperie iadul, căci nu cred în Dumnezeu, câți dintre ei oare? De-ar ajunge să fie ca vameșul Zaheu! Nu e târziu niciodată să își schimbe viața, să restituie cele furate și să lucreze într-adevăr pentru propășirea celor pe care îi reprezintă, nu pentru buzunarul propriu. Până la moarte, orice tâlhar încă are o șansă la mântuire. A se vedea cum a ,,furat” raiul tâlharul bun de pe cruce, în ultimele sale clipe. Sau citiți viața unor tâlhari groaznici precum Varvar tâlharul (+ 6 mai) sau Moise Arapul (+ 28 august). Mare e puterea pocăinței și mila lui Dumnezeu, dar să nu așteptăm moartea ca să ne îndreptăm viața (precum tâlharul din dreapta lui Iisus), căci ea vine ,,ca un fur” și ne poate prinde nepregătiți și tot împătimiți de goana după bucuriile lumești vinovate.

Zice Sfântul Luca al Crimeii, un chirurg excepțional al secolului trecut (vă îndemn să îi citiți biografia):

,,Nu iubiţi lumea, nu iubiţi bucuriile lumeşti, nu iubiţi plăcerile trupului, fiindcă tot ce este în lume, adică pofta trupului şi pofta ochilor şi trufia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume este (l Ioan 2, 16). Ochii noştri ne smintesc prin ceea ce vedem – dacă vedem, de pildă, vreun lucru de ruşine sau amăgitor, care ne trage la păcat, dacă vedem cum trăiesc bogaţii străini de Dumnezeu şi începem să-i pizmuim. Iată în ce stă pofta ochilor. Ne molipsim de dragostea de averi, care este rădăcina tuturor relelor (l Timotei 6, 10), fiindcă ea ne împinge la multe fapte rele şi nelegiuite şi, în cele din urmă, când ajungem la bunăstare lumească, duce la patima cea mai grea – la trufie, care este pierzare duhovnicească. Aşa spune Sfântul Apostol Ioan.” (Sfântul Luca al Crimeei, La porțile Postului Mare, Editura Biserica Ortodoxă, Bucureşti, 2004, p. 21 – doxologia.ro)

Așadar:

 • dacă viața ta e o afacere menită doar să obțină profit, nu ai ce căuta în Parlament.
 • dacă ești obișnuit cu angajările prin PCR (pile, cunoștințe, relații), nu pe merit, stai acasă, că nu ai ce căuta în Parlament, locul celor mai vrednici dintre noi, nu loc de adunare pentru lichele.
 • dacă ești șantajabil (cu orice!), vei reprezenta interesele celor ce te au la mână, nu pe ale poporului, așa că: NU AI ce căuta în Parlament.
 • dacă interesele asasinilor economici sau ale diverselor corporații sunt pentru tine peste ale propriului popor, nu-ți păta mâinile cu sânge nevinovat, mai bine STAI ACASĂ, nu ai ce căuta în Parlament.
 • dacă iubești desfrânarea (sub orice formă, o femeie frumoasă te doboară cât ai clipi?), alcoolul, jocurile de noroc sau alte patimi (rog a se citi: alți draci) te stăpânesc, să știi că în Parlament e nevoie de moralitate și de oameni cu autocontrol exemplar. Dacă nu poți fi propriul stăpân și ai cedat unor lucruri josnice ca acestea și altele, cum poți guverna cu înțelepciune poporul tău? Frica de Dumnezeu e începutul înțelepciunii, iar dacă tu ești străin de credința strămoșească, nu ai ce căuta în Parlament. Știu, nu e teocrație, dar să ne ferim de oameni fără rușine de noi și fără teamă de Dumnezeu, asemenea judecătorului nedrept din Biblie, căci ei ne pot conduce doar spre pierzare, pentru că sunt imorali.
 • dacă susții revoluția sexuală și educația sexuală comprehensivă în școli (un articol util pe site-ul Alianța Părinților) sau ai boicotat Referendumul pentru familie, nu ai ce căuta în Parlament! (Aviz USR-iștilor și nu numai, vă așteptăm demisia de onoare, dacă știți ce e aia și vă curge în vene sânge românesc, neplecând urechea la sirenele occidentale. Fiți Ullise, fiți argonauți, nu Rebecka din UK, pardon, de la Iași!)
 • dacă ești una/unul din cei ce cred că un bărbat poate fi și altceva decât bărbat sau o femeie poate fi orice altceva decât femeie, nu ai ce căuta în Parlament (+se vede că ați lipsit permanent de la orele de biologie din școală). Acolo nu e nevoie de adepți ai religiei corectitudinii politice, ci de oameni cu minte și suflet sănătoase, care nu resping adevărata știință și neagă evidența biologică!
 • dacă dorești legalizarea prostituției, ești client al ei sau câștigi bani din traficul de persoane (lucru declarat public de un lider politic despre mulți din parlamentarii noștri, în deplină cunoștință de cauză și asumându-și acea declarație), evident, NU AI CE CĂUTA ÎN PARLAMENT! Senatorii, deputații nu au ce căuta în tabăra ,,peștilor”.
 • dacă susții ,,dreptul” la avort (notă pentru necunoscători sau cei rău intenționați: NU există în dreptul (inter)național asemenea drept!), sub orice formă (empiric, chirurgical, medicamentos, prin contracepție cu efect avortiv, prin procedura de fertilizare in vitro – un avort multiplu, șamd) sau tratarea femeii și copilului ca bunuri comerciale (prin maternitatea surogat), în loc să aperi viața de la concepție la moartea naturală (aici evident nu se include eutanasia, sinuciderea asistată!), ca drept fundamental al omului, drept din care derivă firesc toate celelalte, atunci de UCIGAȘI (direcți/indirecți) nu e nevoie în Casa Poporului. Mai bine vezi-ți de treburile tale în altă parte, căci nu ai ce căuta în Parlament, fără mâini curate.
 • dacă trădezi și schimbi tabăra (ca Mara Mareș pe drumul Orban-Cîțu și alții ca ea, nu neapărat doar din PNL), mai bine fă altceva. Locul unor asemenea oameni e în altă parte.
 • dacă ești bogat, nu ai loc în Parlament. Vino aici sărac că poți face ușor avere! Glumesc, evident! Nu ai ce căuta în Parlament, dacă averea ta e făcută din contracte cu statul cu dedicație. Normal, ești nesimțit dacă mai ții și altora lecții de morală. Ei bine, câți din parlamentarii de acum trec de criteriul acesta? Sau câți au nevoi simple ce nu costă lunar 10.000 lei?
 • dacă nu știi să scrii/vorbești corect românește, ce să cauți în Parlament? (Evident, nu mă refer la UDMR, deși e musai și pentru ei această obligație de bun-simț, căci sunt parlamentari ai României, nu ai Ungariei. Valabil și pentru ungurii din administrația unor județe românești.) Apropo, Ținutul Secuiesc va fi autonom când veți avea printre politicienii români destule cozi de topor! Dar nu încă!
 • dacă ești extremist, nu ai loc în Parlament în 2022. Nu mă refer la AUR, căci ei sunt extremiști doar în capul unor livratori de etichete gratuite, menite să demonizeze un partid în creștere alarmantă pentru Sistemul pe care ei îl contestă. (A se vedea discuția dintre Claudiu Târziu și Sorin Lavric despre extremism în episodul 1 din ,,Conservatorii“.) Cu bune, cu rele, merită respect atât ei, cât și votanții lor, oameni asemenea nouă, celorlalți, care avem însă alte opțiuni politice. Dacă să aperi ,,familia, patria, credința, libertatea” este extremism, atunci sunt și eu extremist, mă declar vinovat. Chemați CNCD-ul! Apropo de tema asta, vă recomand și articolul ,,Sunt un extremist“, de Florin Șinca, pe R3media. Dle Șinca, respectul meu! Ca și dv., ,,Iubesc firescul vieții, normalitatea, cea atât de hulită azi.” Completarea mea, hulită nu doar de USRplus, despre care în 2024 îmi doresc să aibă soarta PMP, Alde și ProRomânia și în locul lor să intre în Parlament partide noi pro-valori. În ritmul în care deja scad în sondaje și având în vedere faptul că destui din votanții lor s-au cam dumirit ce hram poartă (iar unii lideri lasă rău de dorit), au șanse să nu ia 5% la alegerile viitoare. Uitați-vă și la unii din primarii lor de referință, dl Fritz și dna Armand. Sunt mulțumiți timișorenii și bucureștenii de managementul celor doi în primării? Eu socot că un primar bun, gospodar e cea mai bună reclamă pentru partidul său. Dacă omul face treabă, comunitatea vede și cred că ulterior votează masiv partidul primarului. Dacă taie frunză la câini, imaginea partidului ce tolerează pramatii în fruntea unor primării are de suferit și spune totul despre valorile acelui partid, dincolo de discursurile oficiale şi propaganda fanilor. Cum ţi-e şeful de partid, aşa şi echipa! Am dezvoltat ideea mai demult în alt articol, nu insist acum. Tot legat de AUR şi incidentul de la Iaşi, au sărit repede gurile rele să-l acuze pe George Simion de înscenare. Fără nici o dovadă! Ca să fie clar, nu sunt fan GS, nici votant AUR, ca să nu fiu acuzat de părtinire. Aşa cum zicea însă şi Mihai Şomănescu despre Diana Şoşoacă şi ziariştii italieni, o victimă e o victimă. Chiar dacă nu-ți place persoana, adevărul trebuie să primeze. După cum a relatat și R3Media, agresorul pare, mai degrabă, din tabăra adversă, deci a fost un atac premeditat. Victima, George Simion. Mi se pare că ar putea fi o amenințare de genul: de data asta a fost doar cerneală… În politica actuală, împânzită de clanuri, a fi lider de partid conservator presupune riscuri enorme, dar cinste celor care și le asumă, pentru țară! Dumnezeu va judeca gândurile ascunse din spatele faptelor fiecăruia, la Înfricoșătoarea Sa Judecată.
 • nu ai ce căuta în Parlament, dacă visezi cum să vinzi la bucată ce a mai rămas neînstrăinat în țara noastră. Nici dacă nu faci nimic să stopezi furtul pădurilor, tot persona non-grata ești în Parlament. Cinste celor din linia întâi, oameni ca Daniel Bodnar!
 • nu ai ce căuta în Parlament, dacă … (Aștept să completați dv. în comentarii spațiile libere. Vă mulțumesc!)

PS: Hai la vot în 2024! Boicotul doar crește procentul unor rechini precum PSD, PNL, etc. Ai lor vin la vot, noi să nu stăm acasă, ci să ne informăm cât putem despre oferta diverselor partide și să trimitem în Parlament oameni temători de Dumnezeu (cu fapta, nu cu vorbe goale), iubitori de patrie și de semenii lor!

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. Nu știu câtă “implicare activă” poate fi în actul de a alege iar și iar răul mai mic dintre cele care ți se pun dinainte, tot sperând că de data asta va fi altfel. Și-apoi la ce bun că tu oi vota conștiicios când un nătâng care n-o face (dar musai votează fiindcă e drept indiferent de merit) ți-a și anulat votul practic?

  “Reformarea clasei politice din rădăcini” cum ar putea avea loc așa în vitro? Nu-ți sunt rude politicienii, nu-i cunoști pe-ndelete nici pe ei, nici pe cei pe care-i aduc cu ei. Ce-ai putea face, însă, e să le reamintești că, oricine ar fi, oriunde ar ajunge și oricât li s-ar urca la cap, nu-s de fier. Degeaba o fi fost jaful mai mic înainte când, de bine de rău, ne mai păzeam fiecare aurul cu sabia? Ce brumă de frică să mai aibă acum un nemernic care vinde țara când știe că nu va intra nimeni niciodată peste el să-l întrebe de bine și cum să nu se spargă de râs și mai cu spor să fure când tot ce poți face tu e să-l ameninți cu Justiția, cu votul pentru altul și să faci liste cu cum ai vrea să te mintă mai frumos următorii politicieni?

  E de-o pasivitate absurdă așteptarea asta să se ridice niște animale la culmi spirituale înalte (altminteri firești oamenilor) când poți mult mai ușor să le arăți, lor și doritorilor, ce se întâmplă când sar calul. Unde nu-i morală trebuie măcar frică să fie, dacă nu se mai face binele că-i bine, măcar să nu se facă răul de frica pedepsei. Dar mă rog, acum e democrație civilizată, și cică binele nu se face cu forța, deci stăm, suferim și răbdăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate