joi, mai 23, 2024
OPINIISunt un extremist

Sunt un extremist

Sunt un extremist. Nu pot fi decât român 100%. Iubesc acest popor unic și minunat, îi știu durerile de veacuri, îi știu binișor istoria, îi văd hibele și îl slujesc așa cum e. Doar pe el. Pentru că el este unicul și idealul meu.

Sunt un extremist. Iubesc numai femeile, că doar n-am sexul fluid. Și mi-am ales-o pe cea mai frumoasă și am dus-o în fața altarului celei mai frumoase biserici (iar extremismul…) de la Pietriceaua. Și o iubesc doar pe ea, până la sfârșitul vieții, adică tot un fel de extreme.

Indiferent de ce ne spun unii azi, figurile istoriei sunt în Cartea Neamului, deci sunt cam extremist.

Sunt un extremist. Prețuiesc și îngădui orice religie, dar nu pot iubi decât Ortodoxia. Așa am fost botezat, așa am fost educat, așa am învățat, așa am trăit, așa simt.

Sunt un extremist. Politic nu pot lupta decât pentru dreapta conservatoare și suveranistă.

Îmi iubesc semenul, aproapele, dar dacă mă calcă pe bătături, devin destul de extremist.

Țin la casa mea oi și vaci, nu alpaca și cămilă. De Crăciun mănânc porc, nu caracatiță și curcan, iar de Paști tai mielul, nu melcul, așa încât sunt cam extremist.

Nu permit să fiu călcat în picioare în propria bătătură, deci sunt un extremist.

Nu judec oamenii după culoarea pielii, dar nu suport hoții, trădătorii și ascunșii.

Sunt un extremist, că dacă ar fi să aleg, aș avea aceeași viață de până acum.

Mă împărtășesc din alte culturi, dar sunt un extremist: multiculturalismul e o mare minciună, iar eu sunt român prin toți porii.

Sunt un extremist. Nu pot fi slugă la doi stăpâni. Și am avut de suferit în chestiunea asta.

Am poposit în hoteluri, pensiuni, vile… inclusiv din alte țări. Dar mă simt cel mai bine în casa de lemn și piatră, care miroase a pământ, a bunicilor mei, cu nume extremist, că sunt din calindarul creștin-ortodox, Gheorghe și Elena din Pietriceaua.

Sunt clar un extremist și un fanatic. Am rostit un jurământ și nu-l calc. Sunt gata să mă jertfesc pentru un crez, o cauză nobilă, pentru patrie, în caz de război.

Sunt un extremist. Iubesc firescul vieții, normalitatea, cea atât de hulită azi.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

9 COMENTARII

 1. Cu învățământul cum stați, d-le colonel ? Cel de la științe mai exacte decât istoria!

  (Fiecare cu extremismul său. Ori Moș Ion care tot nu pricepe! Nici eu nu pricep: o fi fost Moș Ion de Dreapta ? După cum știți, noi am avut o școală … „ca vai de lume”.)

  Să fiu și mai clar: de ce Sergiu Moroianu nu se califică pentru un interviu (e și practicant!), dar este inflație de personalități de formație umanistă ?

  Mulțumesc.

   • Bună ziua,

    Așa speram și eu, mai ales că USR l-a exclus – ca „necorespunzător”.

    Îmi cereți date de contact pentru doi oameni celebri atât în România cât și în Franța, în ziua telecomunicațiilor practic instantanee, când dintre noi doi nu eu sunt ziaristul.

    Din ce știu (din căutare pe net), SM este cercetător IMAR, deci lucrează pentru d-l Președinte IAPop (ca să folosesc o formulare democrată). CA este (dacă nu mă înșel) Primarul sectorului I, probabil în subordinea unei alte celebrități: NDan (Primar General – dacă nu mă înșel, dar nu știu în subordinea cui este NDan). Adrese de e-mail nu am mai mult decât oferă netul, care pentru mine au fost ca și perfect nefuncționale.

    Interesul meu este profesional (dar nu de a-l vedea dat afară pe d-l SM, că oricum nu mi s-ar da mie locul său! – ca să nu invoc motive mai nobile), dar inițiativa trebuie să vină exclusiv de la jurnaliști, fiindcă implică riscuri profesionale grave (și d-lui chiar are familie!)

    În ceea ce mă privește, mă bucur să aflu că se califică. Istoria oricum va consemna cândva că SM a vorbit.

    Mulțumesc.

    • Și Cristiano Ronaldo este celebru, dar vă provoc să intrați în contact cu el. Din păcate, nu avem nicio dată de contact a domnului SM. Nu are cont pe nicăieri, iar soția dânsului nu vrea să ne ajute 🙂

     • Dacă m-ați cunoaște – ori poate v-ați făcut deja idee – ați ști că eu știu foarte puține și despre lumea reală (nu doar în general!). Eu îmi imaginasem că personalități ale țării au adrese publice (eu i-am găsit – în trecut – pe amândoi, și abia dacă mă descurc cu IT-ul …). Dacă nu răspund … așa-i în Democrație – nu doar „comunismul”/socialismul era dificil. Or ști dânșii de ce se tem (eu pot confirma – prin analogie – că nu cred că se înș(e)ală, deci nu le-o pot lua în nume de rău). Nici mie nu mi-au răspuns (doar că eu nu port importanța unui ecuson al presei libere).

      Deci, dacă IMAR nu îi mai publică adresa de e-mail … mai rămâne să îl căutați în persoană, la serviciu. Ori încercați să îl găsiți pe d-l profesor (UPB) Moroianu-tatăl, că era senator de Călărași acum câțiva ani.

 2. Și eu sint extremist!Îmi iubesc țara și poporul și mi doresc să ajung să văd un conducător român neaoș,ortodox,cu simțurile și simțirile curate!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE