De câteva săptămâni, pe fondul ascensiunii fulminante, partidul AUR a devenit ținta atacurilor partidelor din Parlament, respectiv a posturilor TV și analiștilor din media mainstream. Acuzați de „extremism” și „neolegionarism”, copreședintele Claudiu Târziu a oferit câteva clarificări.
Oficialul AUR și-a exprimat punctul de vedere în cadrul unui podcast, realizat împreună cu senatorul Sorin Lavric.
Claudiu Târziu a explicat care sunt, de fapt, diferențele dintre „dreapta” și „stânga” spectrului politic, în contextul în care politicieni precum Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Dacian Cioloș etichetează AUR drept „partid de extremă dreaptă”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Claudiu Târziu: „Normalitatea nu poate fi extremă”
Potrivit liderului formațiunii conservatoare din Parlament, cotată cu 20% în cel mai recent sondaj INSCOP, partidele care au fost la guvernare în ultimii doi ani și au gestionat criza COVID-19 au dat dovadă de extremism.
PNL și USR au susținut cele mai dure măsuri, inclusiv vaccinarea obligatorie pentru toți angajații. PSD s-a dovedit mai relaxat din acest punct de vedere, însă a menținut restricțiile severe, în special interzicerea accesului persoanelor fără certificat verde în diverse spații publice închise și deschise.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
„Extremismul politic, În opinia mea, este o ieșire din normalitate, în niciun sens bun. Extremismul politic frizează isteria politică. El este alimentat de nervi și de trăiri, de afecte foarte puternice, care obturează rațiunea.
Extremismul politic cel mai ușor de identificat în zilele noastre este cel care se manifestă prin terorism. Adică slujești anumite scopuri politice prin forța terorii. Vrei să impui un punct de vedere politic prin frică. Terorismul de stat care a fost practicat în ultimii doi ani, nu doar în România, pe baza acestei crize medicale, a fost un soi, o reflexie de extremism politic.
Extremismul politic nu poate fi decât apanajul stângii, în opinia mea. La dreapta nu vom vedea extremism polItic. Sigur, acum mulți îmi vor sări în cap și-mi vor aduce exemplul nazismului, fascismului, pe care în genere, literatura de specialitate și fel de fel de politologi le consideră de extremă dreaptă, ignorând cu bună știință că ele au rădăcini marxiste și nu îmbracă de fel caracteristicile dreptei.
Fascismul, ca să fie o extremă a dreptei, ar trebui să aibă atributele dreptei. Dreapta înseamnă tradiție, prudență politică, înseamnă că progresul este făcut cu măsură și numai pe baza experienței trecutului, cu pași foarte mici, înseamnă atașament puternic pentru credința poporului pe care pretinzi că-l slujești, înseamnă un cult al eroilor în lumina credinței tale strămoșești și a valorilor perene, care nu pot fi de stânga, prin excelență. Stânga este cea care dărâmă tradiția, care respinge vechile valori, vrea să întoarcă scara de valori. Stânga e mereu este răzvrătită și vrea să surpe lumea existentă, pentru a construi una mai bună, utopică. Stânga a fost mereu utopică. Stânga a însemnat sânge, durere, nepăsare față de aproape, exact în răspăr cu discursul ei oficial.
De aceea, arătând caracteristicile dreptei, ea nu poate fi extremă. Dreapta înseamnă normalitate. Normalitatea nu poate fi extremă. Extrema vine din dorința de a ieși din cadrele normalității, de a schimba normalitatea, de a impune o nouă normalitate și asta nu este decât o tendință a stângii.
Întotdeauna stânga este totalitară. Dreapta nu poate fi totalitară, pentru că ea ține cont de diferențe, de specificități. Dreapta este în mod esențial înțelegătoare cu realitatea. De la realitate pornește, nu-și imaginează o realitate care nu există (…) Stânga spune că toată lumea trebuie să fie egală și știm foarte bine că oamenii nu se nasc și nu pot fi egali. Asta nu se poate. Atunci, stânga îi face pe toți săraci, îi pune pe același calapod, indiferent de darurile lor naturale. Este fals. Noi trebuie să fim egali doar în fața legii și a lui Dumnezeu (…)”, a declarat Claudiu Târziu.
La viitoarele alegeri USR si PNL nu vor mai intra in Parlament. USR nu are nimic comun cu politica. Putem vedea:Timisoara(Fritz), Bucuresti(Nicusor Dan),Brasov,etc.
USR e extrema dreaptă și PLUSul lu Cioloș e la extrema stângă
USR si celelalte goarne vad AUR-ul extrema dreapta nu pentru ca AUR este asa, ci ei se situeaza intr-o extrema. Cea stanga. De-acolo asa se vede dreapta, la o distanta extrema 🙂
De ce nu preia acum G4media dreptul la replica al celor 2?
Dar de ce nu au preluat acest drept la replica, asa cum o institutie civilizata de presa se cuvine sa faca:
https://www.rostonline.ro/2022/01/presa-ca-ghioaga-politica-drept-la-replica-transmis-de-aur/
Va spun eu de ce: din lipsa de caracter, din viclenie si ipocrizie…