ȘTIRIAngela Merkel o întoarce la 180 de grade și avertizează Comisia Europeană...

Angela Merkel o întoarce la 180 de grade și avertizează Comisia Europeană să fie prudentă în ceea ce privește „problemele serioase” cu Polonia și Ungaria

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat Comisia Europeană să fie prudentă înainte de a bloca fondurile Uniunii Europene pentru Polonia și Ungaria.

Comisia Europeană are în vedere suspendarea anumitor fonduri UE către cele două țări pentru încălcări continue în ceea ce privește abordarea UE asupra statului de drept. Până acum, organismul s-a abținut de la utilizarea unor astfel de mijloace radicale, dar mulți activiști și deputați europeni solicită acțiuni mai dure, deoarece măsurile luate de Polonia și Ungaria sunt etichetate de politicieni pro-migranți, înclinați spre stânga, ca o încercare de a submina democrația. Un grup de europarlamentari chiar a amenințat că va lua măsuri legale împotriva Comisiei Europene din cauza reticenței sale de a reține fonduri din ambele țări, conform Remix News.

Vineri, într-o declarație de la Bruxelles, Angela Merkel a susținut dezbaterile la nivel înalt pe această temă, dar nu a aprobat acțiunea imediată a grupului. După o întâlnire cu premierul belgian Alexander De Croo, Merkel a spus: „Cred că este momentul să discutăm în profunzime cu guvernul polonez despre cum putem depăși aceste dificultăți. Avem probleme serioase, dar vă sfătuiesc să le rezolvăm prin negocieri și să găsim compromisuri”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cancelarul german a mai spus că nu este de acord cu cei care credeau că diferențele politice „ar trebui întotdeauna soluționate prin proceduri judiciare”. Ea a spus că este îngrijorată de numărul mare de dosare litigioase în curs de judecată. Merkel a criticat și amenințarea din partea Parlamentului European:

„Cred că este puțin frustrant, dacă îmi permiteți să o exprim atât de precaut, când Parlamentul spune că dă în judecată Comisia. Nu cred că va duce undeva aceste demers”, a spus ea.

Problema statului de drept a ieșit din nou în discuție după ce Curtea Constituțională a Poloniei a decis că dreptul național polonez a prevalat asupra dreptului UE.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate