sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEServiciile de urgenţe, fără medici suficienţi într-un sistem care este aproape în...

Serviciile de urgenţe, fără medici suficienţi într-un sistem care este aproape în colaps

România se confruntă cu o criză naţională de medici, în special medicina de urgenţă care este aproape de colaps. În unele judeţe din ţară, activitatea la Serviciile de Ambulanţă se face doar cu un singur doctor pe tură.

În ultimii ani au fost scoase zeci de posturi la concurs însă nu s-a prezentat nimeni. Asta pentru că tinerii medici sunt atraşi mai mult de salariile din afara ţării, spun managerii de spitale.

La Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi lucrează, în prezent, şapte medici. Cu mult mai puţin decât ar trebui să fie pentru o bună funcţionare a instituţiei. Deficitul este atât de mare, încât lucrează un singur cadru medical pe tură, notează Antena 3.

Managerul unităţii spune că a scos, în repetate rânduri, posturile la concurs, însă, în zadar. Acesta susţine că e o problema la nivel naţional şi deşi salariile sunt decente nimeni nu se îngrămădeşte să ocupe locurile.

Aceeaşi situaţie este şi la Gorj, unde serviciul de Ambulanţă funcţionează de câţiva ani cu doar 11 medici care ar trebui să acopere cazurile din întreg judeţul. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a demarat eforturi pentru a recruta medici, căutând candidaţi inclusiv în Republica Moldova.

Au fost organizate şi concursuri pentru aceste posturi, însă nimeni nu a participat la probe. În acest context, se solicită luarea unor măsuri care să diminueze impactul negativ al lipsei cadrelor medicale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. mananca kkt cu polonicul, la spitalele din bucuresti isi bat joc de medici, tin cate 1-2 insi pe tura, adica 24 sau 36 de ore nu stiu cat vine, nedormiti, cu aflux continuu de pacienti, pai cine e prost sa vina in bataia aia de joc? Nu e niciun deficit de medici, sa ii plateasca corespunzator si da fie mai multi pe tura.
    Nu ma pot pacali ca intr-o capitala europeana un spital ca universitar sau militar nu gaseste macar 5 insi sa faca de garda, astea sunt povesti. Ca vor sa-i usuiasca la privat, sa o spuna pe a dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate