luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEAnalist, despre consecințele deciziei de a ceda sistemul Patriot Ucrainei: România ocupă...

Analist, despre consecințele deciziei de a ceda sistemul Patriot Ucrainei: România ocupă primul loc pe lista țărilor ce vor fi atacate de Rusia în cazul extinderii războiului

Decizia CSAT de a dona Ucrainei un sistem Patriot va avea consecințe dezastruoase, urmând să pună România ca țintă a Rusiei în cazul extinderii războiului din Ucraina, avertizează analistul Daria Gușă.

Ea se întreabă ce-a fost în capul decidenților români, în condițiile în care Polonia, cu o armată mai puternică și cu un buget al apărării mai mare, a refuzat să doneze vreun sistem Patriot Ucrainei.

„În primul rând, de ce ai pune Românie pe locul întâi pe lista țintelor probabile în cazul unei escaladări, concomitent slăbindu-i posibilitatea de a se apăra? Da, Germania, SUA și Marea Britanie au trimis și ele arme în Ucraina pentru a fi folosite în atacurile asupra Rusiei, dar nu sunt în prima linie a războiului și oricum au forțe militare mult mai consolidate, deci nu își asumă același risc. Polonia, care a susținut întotdeauna Ucraina și are o istorie turbulentă cu Rusia, a refuzat să trimită un sistem PATRIOT pentru că această decizie ar lăsa-o cu lacune în apărarea militară. Păi Polonia are tehnologie militară mult mai avansată, cu 130 000 mai mulți soldați activi decât noi și un buget militar de aproape 5 ori mai mare decât al nostru. Dacă și Polonia a refuzat un astfel de risc, noi cum am putut să acceptăm?”, se întreabă Daria Gușă, într-un editorial publicat pe Solidnews.

Analistul susține că e „foarte probabil” ca Rusia să lovească bazele militare de la Deveselu, Mihail Kogălniceanu sau Câmpia Turzii. Ca argument, ea aduce declarațiile președintelui rus, Vladimir Putin, care a avertizat de mai multe ori că va răspunde militar acelor țări care permit Ucrainei să lovească ținte rusești cu armele lor.

„Deci, concluzia logică este că România ocupă primul loc pe lista țărilor ce vor fi atacate de Rusia în cazul extinderii războiului, caz ce pare foarte probabil azi, pentru că a gestionat situația mult mai prost decât toate celelalte țări NATO. Dacă urmărim strategiile de război a Rusiei, este probabil că armata rusă nu va ataca civilii, dar cu siguranță ne va ataca infrastructura militară, deci bazele de la Deveselu, Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii”, a scris ea.

Daria Gușă concluzionează: „Prin această decizie, întreaga lume a aflat că liderii noștri sunt inconștienți, nepregătiți și neinformați, urmând ordinele din SUA împotriva bunăstării țării noastre. Pe când ceilalți lideri din estul Europei au reușit să mențină relații bune cu SUA, NATO și UE fără a-și pune în pericol cetățenii, noi am dovedit din nou că suntem „cei mai proști din curtea școlii”, punându-ne în pericol supraviețuirea fără vreun motiv legitim și fără a obține vreun beneficiu de la șefii noștri americani la schimb. Să vedem dacă o să mai aibă timp Iohannis să își facă rost de o poziție ca lumea la Bruxelles sau Ciolacu și Geoană să își facă campanie după așa o decizie dezastruoasă pentru viitorului României”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. Ataca Rusia prostia din capul vostru. Dar dacă tot insistați sa trimiteți arme Ucrainei nu se știe, ce treaba are România cu războiul altora, dar probabil ordinul este venit de la senil.

 2. Nici măcar urmașii de eroi nu suspectează că ar avea ceva de-a face cu Democrația!

  Nu ne mai apără OTANu’ ? Care-i problema ? (Avem O BATERIE pentru toată țara ? Dacă o „pierdem”, ce facem ? Înțeleg că .. tocmai am pierdut-o!)

  Au făcut vreodată urmașii de eroi lobby să se reintroducă în înregistrările publicate și premonițiile lui NC la „proces”, în locul versiunilor coafate de eroi ai Timișoarei ? Dacă îi iese premoniția, ce facem ?

  În tot cazul, profunzimea nu vine neapărat de la eroism. Democrația e … mai presus de orice bănuială.

 3. Romania e o tara mare:
  -daca pica bomba la rm. valcea,
  la sibiu,la constanta,la craiova sau la galati,
  undeva prin ardeal sau prin moldova
  nu prea ne intereseaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE