vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEAmericanii woke se declară consternați că serialul Shōgun nu are actori de...

Americanii woke se declară consternați că serialul Shōgun nu are actori de culoare. Ei susțin că există dovezi istorice că inclusiv rasa negroidă trăia în Japonia în secolul al XVII-lea

Americanii woke au început să vocifereze cu privire la cotele de diversitate în filme. După apariția serialului Shōgun, ei au stârnit controverse cu privire la acuratețea istorică. Criticile apar cu privire la absența reprezentării persoanelor de culoare în filmul japonez, în ciuda unei distribuții exclusiv japoneze. Dezbaterea subliniază tensiunile dintre incluziune și autenticitate în povestire. De asemenea, reflectă discuțiile mai ample despre reprezentarea în mass-media, conform TheIndependent.sg.

Potrivit unui articol de opinie de pe Medium, serialul Shōgun din 2024 revînvie povestea bazată pe romanul lui James Clavell. Serialul precedent, din 1980, a fost aclamat pentru portretizarea Japoniei feudale și pentru paradigma salvatorului alb, un motiv comun în mass-media.

Acum, serialul din 2024 a venit cu noi schimbări. Acesta se bazează pe perspectiva japoneză și pune sub semnul întrebării acuratețea istorică. Articolul de opinie subliniază apoi absența personajelor de culoare în serial. Woke-iștii susțin că există dovezi istorice care sugerează prezența lor în Japonia în acea epocă.

Discursul din jurul reprezentării și autenticității subliniază conversații mai ample despre perspective culturale și rescrierea istoriei.

Woke-iștii, deranjați că în Shōgun nu apar persoane de culoare

Articolul semnat de William Spivey consemnează:

„Conform mai multor surse, unul dintre primii shoguni din viața reală, Sakanoue no Tamuramaro (758–811), era negru, deși e un lucru negat de alții. Există un consens că nu era japonez pur și este adesea considerat descendent din Ainu, indigenii cu pielea mai închisă din nordul Japoniei, care au fost supuși asimilării și colonizării forțate”, a scris el.

„Nu întreb asta din dorința de a vedea o reprezentare a acestora dacă nu este corectă din punct de vedere istoric. Mă întreb pentru că în Japonia au fost oameni de culoare în 1600 și înainte, deși Japonia ar putea învăța Florida câte ceva despre rescrierea istoriei”, a mai scris Spivey.

„Nu se găsesc nicăieri, pentru că nu au fost acolo“, a scris Julio Murillo pe X.

Alții pun la îndoială proverbul japonez de a avea „sânge negru”. Mai mult, sensul nu este același cu categoria rasială. Unii sugerează că ar putea reprezenta pe cineva care nu are inima în întregime pură sau pe cineva care se dovedește mai dur decât așteptările. Utilizatorii X afirmă că această zicală nu-i leagă pe japonezi de cei cu „piele neagră”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. asiaticii sunt rasa galbena.
  astia vor de fapt sa fie negri peste tot.
  diversitate pentru ei inseamna doar negri.
  ei promoveaza negrofilia.

 2. cum e treaba in Correa de nord:
  -daca unu e prins ca se uita la filme americane
  poate scapa(f. rar) dind shpaga;
  daca a fost prins ca s-a uitat la filme sud-coreene
  ESTE IMPUSHCAT DIRECT!

  (la subiect:
  ar fi culmea in “shogun”
  ca 2 negri sa-si uneasca jeturile de pi’shat
  ca sa se faca frati,
  dupa obiceiul japonez)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE