marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEAmbasada SUA oferă bani Poloniei pentru a promova LGBT

Ambasada SUA oferă bani Poloniei pentru a promova LGBT

Ambasada SUA la Varșovia a oferit granturi de până la 50.000 de dolari pentru programe care vizează sprijinirea comunității LGBTQI+ din Polonia, subliniind rolul tot mai mare al operațiunilor de influență ale SUA în țările conservatoare, informează Rmx.news.

Nu este prima dată când SUA sprijină promovarea LGBT în Polonia. Anul trecut, în timpul așa-numitei „Luni a Mândriei”, ambasadorul SUA Mark Brzeziński a prezentat o scrisoare deschisă în sprijinul comunității LGBTQI+ care a fost semnată de 46 de ambasade și reprezentanți ai organizațiilor internaționale. Scrisoarea a exprimat sprijinul deplin pentru drepturile LGBTQI+ și paradele egalității care au avut loc în mai multe orașe poloneze.

În 2022, Camera Reprezentanților a SUA a adoptat Global Respect Act, o legislație care permite SUA să blocheze intrarea subiecților străini care „se opun drepturilor LGBT”. Șase republicani s-au alăturat colegilor lor democrați pentru a vota această măsură. Legislația obligă administrația SUA să publice în mod regulat o listă a persoanelor implicate în încălcări ale drepturilor omului pentru persoanele LGBT și pentru aplicarea de sancțiuni corespunzătoare. Departamentul de Stat a fost însărcinat cu identificarea unui oficial care va supraveghea monitorizarea discriminării și opresiunii persoanelor pe motive de orientare sexuală și de gen în alte țări.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Polonia a fost criticată atât de instituțiile UE, cât și de SUA pentru poziția sa față de drepturile LGBT, în special în ceea ce privește poziția țării cu privire la uniunile între persoane de același sex și educația sexuală. Cu toate acestea, conservatorii polonezi subliniază faptul că constituția poloneză definește căsătoria ca fiind între un bărbat și o femeie și le garantează părinților dreptul de a-și educa copiii în conformitate cu credințele lor religioase. Biserica Catolică nu acceptă uniunile între persoane de același sex și consideră relațiile între persoane de același sex un păcat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE