ACTUALITATE Cinci cooperative agricole vor livra lunar 15.000 de tone de legume sub...

Cinci cooperative agricole vor livra lunar 15.000 de tone de legume sub brandul „Ţara mea”

Cinci cooperative agricole din marile bazine legumicole din ţară din judeţele Dâmboviţa, Hunedoara, Ilfov şi Olt vor livra peste 15.000 de tone de legume lunar sub umbrela cooperativei „Ţara mea”, transmite Agerpres.

„Suntem mândri să integrăm în familia „Ţara mea” bazinele Vidra, Lunguleţu, Hunedoara, Ilfov şi Izbiceni. Împreună, cooperativele au aproximativ 200 de membri în judeţele Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău şi dispun de peste 100 de hectare de solarii şi culturi de legume în câmp, 150 hectare de livadă şi 1.000 de hectare de culturi vegetale”, a declarat, luni, , preşedintele Cooperativei „Ţara mea”, într-o întâlnire cu presa, potrivit sursei citate.

Membrii celor cinci cooperative vor livra peste 35 de sortimente de legume, precum rădăcinoase, cartofi, ardei, varză, vinete, castraveţi, salată, conopidă, ceapă, usturoi etc., o parte dintre acestea urmând să se regăsească pe piaţa din România şi în extrasezon.

Florin Burculescu a precizat că intenţionează să livreze legumele preluate din aceste zone în aproape toate marile lanţuri de retail din România.

Cooperativa „Ţara Mea” a reuşit să livreze în acest sezon peste 10.000 de tone de legume româneşti, furnizate de 300 de producători din marile bazine legumicole ale ţării.

Cooperativa a investit, în ultimii doi ani, aproape 1 milion de euro în ferma proprie aflată la Ciolpani, lângă Bucureşti. Aceasta are activităţi pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor şi până la producţia de carne de porc şi pasăre, produse finite şi băcănie.

Totodată, preşedintele Cooperativei „Ţara Mea” a anunțat că intenţionează să demareze un proiect naţional prin care fermierii să înveţe să-şi livreze în mod centralizat produsele pe care le obţin.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate