miercuri, februarie 1, 2023
ȘTIRIAmbasada SUA se declară „profund îngrijorată” de excluderea lui Cristi Danileț din...

Ambasada SUA se declară „profund îngrijorată” de excluderea lui Cristi Danileț din magistratură. Replica unei tinere avocate: Sunteți ambasadă într-un stat independent și suveran,nu aveți dreptul sa comentați, sa interveniți, sa dați sfaturi, sa faceți presiuni, sa va amestecați

Ambasada americană de la București se declară „profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură, arată un mesaj publicat pe pagina de facebook a reprezentanței SUA.

„Ambasada SUA este profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură. O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă. După cum a spus recent Președintele Biden la #SummitforDemocracy, democrația nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generație. Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunității globale pentru democrație, pe parcursul Anului de Acțiune al Summit-ului pentru Democrație. Încurajăm noul guvern al României să continue reformele judiciare și anticorupție necesare. Cetățenii români merită un sistem de justiție independent, care să respecte statul de drept și valorile democratice. Trebuie să continuăm să susținem valorile care ne unesc”, sună mesajul americanilor.

Acest mesaj este însoțit de o poză cu judecătorul, care ascultă alte două persoane, probabil din Ambasada SUA.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Românii care au comentat postarea au fost, în cea mai mare parte, critici cu această interferență.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Ambasada SUA a ratat o bună ocazie să nu spună nimic. Să dea lecții de democrație in California, New York, nu în România”, a scris Nichi Boca, comentariul său primind aproape 100 de reacții.

„vai de mine, e ca la carte, toată mașinăria s-a pornit. U.S. Embassy Bucharest Bună seara, domnilor, ca cetățean și ca avocat care am depus un jurământ, va aduc aminte ca nu aveți nici o poziție sau calitate din care sa faceți asemenea afirmații și nu aveți nici un drept sa va amestecați în justiția unui alt stat. Având în vedere că sunteți o ambasadă într-un stat independent și suveran, nu într-o tara din America Latina, desi asa v-ati obișnuit, nu aveți dreptul sa comentați, sa interveniți, sa dați sfaturi, sa faceți presiuni, sa va amestecați. CSM, garantul independentei justiției, instituția competentă în ceea ce privește recrutarea, promovarea, transferarea, detașarea, sancționarea disciplinară și eliberarea din funcție a judecătorilor și procurorilor. Atribuțiile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii și ale secțiilor acestuia, referitoare la cariera magistraților, se exercită cu respectarea dispozițiilor Legii privind statutul magistraților nr. 303/2004 si ale Legii privind organizarea judiciară nr. 304/2004. Acuzațiile din spațiul public cu privire la imixtiune politicului și caracterul politic al Deciziilor CSM reprezinta un atac asupra independentei justiției”, a scris avocatul Alexandra Costan, primind 81 de aprecieri. Alexandra Costan este avocat în Baroul Alba.

„Si eu sunt ingrijorat de faptul ca USA are un presedinte nelegitim. MAGA!”, a scris și Valeriu Domuta, primind 32 de like-uri.

Singurul comentariu favorabil ambasadei SUA este cel semnat de către Dumitrescu Daniela: „Mulțumim pentru susținere. Se pare ca România revine, pas cu pas (…), la epoca pe care o credeam apusă”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Ambasada americană nu este ingrijorata ca in SUA s-au fraudat alegerile prezidentiale asemeni unei tari bananiere, ca sunt incalcate drepturile si libertatile ca intr-un stat dictatorial?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate