marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEHalucinant! | Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, primul mesaj după raportul CNCAV cu...

Halucinant! | Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, primul mesaj după raportul CNCAV cu 40.000 de reacții adverse de la vaccin: Situațiile punctuale, cu caracter izolat, au fost documentate pentru a stabili cauzalitatea cu vaccinarea

Ieri, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat raportul campaniei de administrare a serului. Concluzia campaniei de vaccinare este că în urma administrării serului au avut loc peste 40.000 de reacții adverse.

După o presiune publică extrem de mare, mai ales că a fost acuzat de mușamalizarea unui caz de paralizie temporară facială, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță a reacționat în această seară printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook RoVaccinare:

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la raportul campaniei de vaccinare, în calitate de fost președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), pentru corecta informare a opiniei publice, transmit următoarele precizări de presă:

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CNCAV a manifestat permanent transparență și disponibilitate în comunicarea tuturor aspectelor legate de organizarea campaniei de vaccinare, cu atât mai mult a celor care vizau reacțiile adverse raportate pe parcursul procesului de vaccinare, aspecte care se regăsesc menționate în buletinele de presă remise zilnic, în precizările de presă (https://vaccinare-covid.gov.ro/?s=precizare), în cadrul conferințelor de presă susținute săptămânal, ori cu ocazia evenimentelor publice la care am participat.

Toate aceste informații au fost disponibile public încă de la debutul campaniei de vaccinare, putând fi consultate pe Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 (www.vaccinare-covid.gov.ro).

De asemenea, toate reacțiile adverse raportate pe platforma ANMDMR (https://covid19.anm.ro) de beneficiarii vaccinării sau profesioniștii în domeniul sănătății au fost analizate, centralizate și transmise către baza de date europeană Eudravigilance, platformă pusă la dispoziție de Agenția Europeană a Medicamentului pentru fiecare autoritate națională.

Situațiile punctuale, cu caracter izolat, au fost riguros documentate medical cu sprijinul personalului de specialitate pentru a se stabili diagnosticul complet și relația de cauzalitate cu vaccinarea împotriva COVID-19.

De fiecare dată, au fost formulate, cu celeritate, precizări pentru corecta informare a populației generale, pentru eliminarea oricăror suspiciuni care ar fi putut plana asupra procesului vaccinării, precum și a beneficiilor și riscurilor. Această manieră de lucru a fost adoptată pentru toate situaţiile legate de procesul de vaccinare.

Totodată, în toate centrele de vaccinare au fost disponibile chestionarele de triaj medical, formularele de consimțământ informat, inclusiv cele de raportare a reacțiilor adverse, așa cum reiese din precizarea de presă remisă (https://vaccinare-covid.gov.ro/fisa-de-raportare-a…/).

CNCAV a fost preocupat permanent de menținerea încrederii și credibilității în rândul populației referitor la derularea întregului proces de vaccinare și a încurajat de fiecare dată raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de beneficiari, cât și de profesioniștii din sănătate.

Datele privind ratele de apariție a reacțiilor adverse postvaccinale indezirabile (RAPI) pentru fiecare tip de vaccin au fost comunicate zilnic, în buletinele de presă remise, precum și săptămânal, în cadrul conferințelor de presă. Ele sunt încă disponibile pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/comunicate-oficiale/. În raportul de activitate al CNCAV, pentru perioada analizată, RAPI sunt prezentate astfel: – Cazuri (persoane) care au raportat RAPI cu manifestări locale (n=2149) și generale (n=17567), respectiv totalul acestor cazuri (n=19716).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

– Suplimentar, în același raport este prezentată analiza tipurilor de manifestări de reacții adverse care au fost raportate. Așa cum este menționat și în raportul de activitate, o persoană putea prezenta una sau mai multe tipuri de manifestări pe diferite aparate și sisteme, de aici reieșind un număr mai mare de manifestări (n=41486). Confuzia creată în spațiul public a fost generată de diferența firească dintre numărul de persoane care au raportat RAPI, respectiv 19716 cazuri și totalul tipurilor de reacții raportate de acestea, mult mai mare, respectiv 41486, având în vedere că o persoană putea prezenta mai multe manifestări de reacții adverse. Spre exemplificare, o persoană putea prezenta durere locală, tumefacție locală, roșeață la locul de administrare, febră, durere de cap. Astfel, aceeași persoană raporta toate aceste reacții adverse care, în mod evident, au fost incluse în analiza tipurilor de reacții adverse post-vaccinale.

Vom aduce întotdeauna în atenția opiniei publice întreaga activitate derulată de CNCAV pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare organizat și unitar la nivel național, în condiții de maximă siguranță și accesibilitate cât mai ridicată pentru toți cei care și-au dorit să beneficieze de vaccinarea împotriva COVID-19. Raportul de activitate al CNCAV dovedește efortul depus de întreaga echipă, alături de profesioniștii din domeniul sănătății, precum și de reprezentanții autorităților centrale și locale implicate în organizarea campaniei de vaccinare“ a transmis col. dr. Valeriu Gheorghiță

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

 1. eu nu merg dupa fenta. Gheorghita e doar un fel de visinescu, tanar executant, se vedea si dupa mutra cat de prost e, si, chiar daca merita si el rasplata cea dreapta, e doar o picatura intr-un ocean cu apa, pe mine ma intereseaza sa plateasca cat mai multi, si nu pt ca vreau sa ma razbun, ci ca sa nu mai nenoroceasca si pe altii. Toti cei care au iesit in presa si au pornit o lupta de clasa impotriva nevaccinatului. Politicieni, medici si asa zisi medici, ziaristi, influensari. Dar cum se poate intampla asa ceva? Poate numai daca vom avea o schimbare radicala de regim, cum n-a mai fost din anii ’50 la noi.

 2. Veritabila limba de lemn.
  Astora dupa 2 ani de pandemie, le place maxim spalatul pe maini pilatesc.

  Eu daca as fi fost acolo as fi facut un lucru de bun simt: am baza de date cu vaccinatii, urmaresc pe o perioada de 2 ani daca mai e in viata sau decedat.
  De asemenea, orice moarte subita o clasific in functie de vaccinat/nevaccinat.
  Si tot incepe sa miroase a ceva, daca esti om de buna credinta. Ai de unde pleca…
  Faci un program de autopsii avand aceste legaturi minime.
  Exista studii in intreaga lume care confirma legaturile vaccin-deces, doctori care dau marturie de descoperiri in autopsii. In numele echidistantei si al stiintei, de ce sa nu pleci urechea si la ei? Sau esti doar un mercenar cu sange rece, caruia nu ii pasa de om?

 3. “Situațiile punctuale” adica omor prin intentie depasita;
  e cea mai dura acuzatie,
  militaroshilor le place.
  (seringa=arma;
  probabil ca e si “arma medicala” in chestia aia a lor,”armata”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate