miercuri, septembrie 18, 2024
PLANTE ȘI GRĂDINĂSfaturi simple pentru un gazon perfect

Sfaturi simple pentru un gazon perfect

Gazonul este visul oricărei persoane care iși dorește să  aibă o grădină verde,îngrijită și aspectoasă.  Acesta este rezistent, ușor de plantat și de întreținut dar pentru a avea un gazon cu aspect deosebit care să atragă atenția tuturor trebuie să se țină cont de câteva  reguli de bază.

Perioada optimă de plantare

În primul rând, trebuie aleasă perioada optimă de plantare a semințelor.  Acestă activitate trebuie să se efectueze regulat, astfel încât gazonul să poată rezista cu brio peste trecerea timpului. Există două perioade propice pentru plantat. Prima jumătate a toamnei este momentul ideal, întrucât solul este cald și temperaturile moderate, încurajând, astfel, germinarea rapidă și stabilirea unui sistem puternic de rădăcini.

Al doilea moment prielnic pentru semănarea gazonului este primăvara. Totuși, în cazul în care optați pentru acest moment, este esențial să vă asigurați că temperaturile din timpul zilei ajung la cel puțin 18 grade Celsius. Perioada potrivită pentru plantarea gazonului este de la jumătatea lunii martie până în luna mai.

Greblarea

Pentru a pregăti solul pentru noua plantație de gazon este necesar să îndepărtăm orice obiecte care ar putea exista pe sol, frunze căzute dar și iarba din sezonul trecut.  Acest strat, dacă devine prea gros, poate fi dăunător pentru sănătatea gazonului.

Tunderea gazonului

Odată gazonul crescut, un moment foarte important în îngrijirea lui, este reprezentat de tunderea acestuia.  Această procedură se efectuează pentru ca gazonul să se regenereze rapid si pentru a putea elimina firele de iarba avariate, uscate și îngălbenite. La început de primăvară, cosește săptămânal, iar la sfârșitul acestui anotimp, repetă această procedură mai des, de două, sau poate chiar de trei ori pe săptămână. În felul acesta, vei stimula creșterea sănătoasă a gazonului.

De asemenea, este important să nu se tundă gazonul prea scurt. Iubitorii de gazon sunt sfătuiți să urmărească ca iarba să nu fie mai mică de 5 până la 7 cm lungime.

Udarea gazonului

Pentru a menține parcelele de gazon verzi cât mai mult timp, este important să acordați o atenție sporită felului în care udați. În timpul verii, pe caniculă, gazonul se udă dimineața, când afară este încă răcoare, sau pe înserat. Evitați perioada amiezii, întrucât apa se va usca pe firele de iarbă și nu va ajunge la rădăcină. Gazonul trebuie udat o dată la două zile primăvara și toamna și chiar de două ori pe zi în timpul verii.

Aerisirea ierbii

Aerarea este procesul prin care se creează mici găuri în gazon pentru a-i permite acestuia să respire și a permite aerului și nutrienților să acceseze rădăcinile. Această operațiune  se poate face cu orice instrument de grădină. Pur și simplu, faceți găuri mici în diferite secțiuni de iarbă. Sau, dacă preferați, cumpărați un aerator de gazon.

Supraînsămânțarea     

In gazonul tău pot apărea suprafețe goale, ce indică iarbă mai puțin sănătoasă. Un gazon cu pete goale cauzate de animalele, de traficului intens sau din alte motive poate presupune o nouă sesiune de aplicare a semințelor pentru a umple aceste pete Poți să aplici semințele doar pe peticele goale vizibile, dar este, de asemenea, destul de obișnuit să aplici semințe pe întregul gazon pentru a te asigura că acesta rămâne dens și sănătos. Aceasta poate fi, de asemenea, o modalitate de a introduce noi soiuri de semințe de iarbă în gazon.

Respectați aceste principii de bază si cu siguranță veți obține un gazon verde și des care va aduce o strălucire si frumusețe aparte curții sau grădinei oricărui iubitor de frumos.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE